3 dönem kuralı uygulanıyor! Ordu'da listeye giremeyecek başkanlar belli

TAKİP ET

AK Parti'de 3 dönem kuralı 31 Mart Yerel Seçimlerinde uygulanacak. Ordu'da 3 dönem kuralına takılan  belediye başkanları belli oldu.

AK Parti’de 3 dönem kuralı yerel seçimlerde devreye girmesi bekleniliyor. Ordu’da hangi belediye başkanları aday olamayacak.


AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralının uygulanacağını, bazı istisnaların ise olabileceğini söyledi.


Yılmaz’ın bu açıklamasından sonra gözler Ordu’da 3 dönem kuralına takılan belediye başkanlarına çevrildi.


Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz’ın  3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmemesi bekleniliyor. Yakup Yılmaz, 2009-2014 ve 2019 seçimlerinden AK Parti’den Kabataş Belediye Başkanı seçilmişti. 


Ordu’da 3 döneme takılan Yakup Yılmaz’dan başka daha fazla başkanlık yapan isimler var. Ancak O başkanların bazı dönemlerinin beldede bazı dönemlerinin ilçede olduğu ifade ediliyor.


Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci  3’ü belde de 2’si ilçede olmak üzere 5 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor.
Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayim Tandoğan 3’ü belde de  1 dönem Perşembe’de olmak üzere 4 dönemi bulunuyor.
Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da 1’i belde 2’si Kabadüz’de olmak üzere 3 dönemdir başkanlık yapıyor.


Yener Kaya, Mustafa Sayım Tandoğan ve  İsa Demirci’nin aynı yerde 3 dönem görev yapmadıkları için 3 dönem kuralına takılmadıkları ifade ediliyor.


İSTİSTA OLABİLİR
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, "Yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacak. Bazı istisnalar belki olabilir. İstisnalar konusunda bir bilgi sahibiyim diye söylemiyorum, sadece bundan önce çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine ilaveler yaptığımız yerler olmuştu. Beldelerde veya küçük yerleşim birimlerinde bunları yapmıştık. İstanbul'da Zeytinburnu'nda çok başarılı bir belediye başkanımızı 3 dönemi doldurduğu için Beykoz'da aday yapmıştık. 3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de 3 dönem kuralına uyduğumuzu gördünüz. Belediye seçimlerinde de buna azami riayet edilecek ama belki bir iki istisna olabilir" dedi.