40 gün kaldı! Üreticinin gözü fındık dalında...

TAKİP ET

Fındık toplamaya 40 gün kaldı, üreticinin gözü dalda. Bu sezon rekolte ne olacak, fındık aşım fiyatı ne zaman kaç TL olarak açıklanacak sorusu cevap arıyor.

Fındık için geriye sayım başladı. Yeni fındık sezonuna 40 gün kaldı. Ağustos ayı ile birlikte fındık mevsiminin başlaması bekleniliyor. Yeni sezon öncesi fındık üreticisi endişeli.


Rekolte tartışmaları bu sezon da devam ediyor. Açıklanan rekolteler abartılı bulunuyor.Önümüzdeki günlerde yeni fındık rekoltesinin açıklanması bekleniliyor. ındıkların erken olgunlaştığı gözlemleniyor.


Rekolteden çok fındık alım fiyatı merak ediliyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçtiğimiz sezon 50 randıman levant kalite fındık için 82.5, Giresun kalite fındık için 84 TL alım fiyatı açıklanmıştı. Bu sezon fındık fiyatı ne kadar olacak?
Üretici yüksek fiyat bekliyor. Muhalefetin kırmızı çizgisi 150 TL. Çaya için verilen alım fiyatı çay üreticisini memnun etmemişti. Bu sezon TMO'nun açıklayacağı fındık fiyatı üreticiyi memnun eder mi?


Girdi fiyatları çok yükseldi!
Fındık gübreleme, ilaçlama ücreti iki katına çıkmış durumda. Fındık toplama yevmiyesi için günlük 1200 TL gibi rakamlar söyleniyor. Maliyet artarken, fındık alım fiyatının da aynı oranda yükselmesi isteniliyor.