Aday gösterilmeyince istifa etmiş başka partiden aday olmuştu

TAKİP ET

Ordu'da AK Parti'den aday gösterilmeyince istifa edip başka partiden aday olan ve seçimi kaybeden Belediye Başkanı 5 yıl sonra tekrar AK Parti'den aday yapıldı.

AK Parti’de Ordu ilçe belediye başkanları açıklandı tartışmalar başladı. Aday değişikliği beklenmeyen ilçelerden birisi de Çaybaşı’ydı. Çaybaşı’nda kamuoyu ters köşe oldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yakınlığı ile bilinen Hüseyin Semiz tekrar aday gösterilmedi.


Çaybaşı’nda tartışmalar 5 yıl önce başladı
2019 yerel seçimlerinde Çaybaşı’nda mevcut başkan İsmet Yanık aday gösterilmedi. Yanık’ın yerine Hüseyin Semiz aday yapıldı. 
Yanık istifa etti
Aday gösterilmeyen İsmet Yanık AK Parti’den istifa etti. Yanık, istifa ettiği AK Parti’ye karşı rakip oldu. Büyük Birlik Parti’sini adayı olan İsmet Yanık, o günlerde şu açıklamayı yaptı;
“İnşallah yeni dönemde herkesi yeni bir Çaybaşı bekliyor. Sizler bitti demeden hizmet aşkı bitmeyecek.


Bundan sonraki süreçte de tüm siyasi partilere gönül veren yoldaşlarımızla beraber yeni bir başlangıç vakti olacaktır. Yeni bir başlangıçta kapı kapı dolaşmaya ve komşu akrabalarımızı ikna etmek için çalışacağız. Sizler bu kardeşinizi tekrar görmek istiyorsanız bizler de sizlerle beraber yeni bir Çaybaşı demek istiyoruz.
Defalarca ifade ettim dedim ki bak burada hata yapıyorsunuz yanlış yapıyorsunuz. Kamuoyuna deklere ettik milletvekillerini aradım, bakanları aradım, il başkanlarını aradım.Ancak şunu gördük Büyükşehir Belediye Başkanı dahil telefonumuza çıkmadı. Hiçbir irade halkın üzerinde üstünlük kuramaz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Rabbim ömrümüzden alsın Sayın Cumhurbaşkanımızın ömrüne versin" 
Çaybaşı’dan 2019 yerel seçimlerini BBP’nin adayı İsmet Yanık yaklaşık bin oy farkla kaybetti.


2024 yerel seçimlerinde Çaybaşı’nda Hüseyin Semiz’in devam etmesi bekleniliyordu. Semiz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Ordu’da güvendiği isimlerin başında yer almaktaydı. Semiz hiç beklenmedik şekilde liste dışı kaldı.
Hüseyin Semiz’in yerine AK Parti Çaybaşı Belediyesi’ne 5 yıl önce AK Parti’ye karşı aday olan İsmet Yanık’ı aday yaptı. İsmet Yanık’ın aday gösterilmesinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin aktif rol oynadığı konuşuluyor.
İlküvez ve Çaybaşı Belediye Başkanlıkları yapan İsmet Yanık’ın ilçede siyasi olarak güçlü olduğu da biliniyor.