Adıgüzel soru önergesi verdi: Ordu'yu yeni felaketler bekliyor

TAKİP ET

Ordu'da planlanan 4 yeni maden sahası TBMM gündemine geldi. Milletvekili Adıgüzel, maden sahalarıyla ilgili soru önergesi verdi.

Ordu'yu yeni felaketler bekliyor.Ordu Fatsa’da siyanürlü altın madeni sahası Ordu Valiliği tarafından kapatıldı.


Ordu’da  Gölköy-Emirler, Ulubey-Çağlayan, Kabadüz-Musakırık ve Perşembe-Soğukpınar’da yeni maden sahalarının planlandığı ortaya çıktı.


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.


Adıgüzel’in soru önergesinde şu sorular yer aldı;
•    Söz konusu 4 yeni maden sahası ile ilgili bakanlık olarak politikanız ne olacaktır? 
•    Bu 4 maden sahasının Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı izin süreçlerini ve ÇED raporu gerekliliğini aşabilmek için başlangıç aşamasında görece küçük gösterilerek sadece Ordu Valiliği onayı ile faaliyete başlanması planları olduğu doğru mudur? 
•    Söz konusu 4 maden sahası ile ilgili Bakanlığınıza herhangi bir başvuru ya da bilgilendirme yapılmış mıdır? 
•    Ordu’da planlanan bu 4 yeni maden sahasında bu şekilde cevher çıkarma sürecinde toprak üstü bitki örtüsüne, sıyrılacak tarıma elverişli toprağa ve su kaynakları da dahil olmak üzere diğer çevreye zararlı etkileri üzerine bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonuçları nelerdir?
•    Devletimizin genel olarak siyanürlü maden işletmelerine karşı yaklaşımında Erzincan İliç faciasından sonra politik bir değişiklik olmuş mudur?