AK Parti Altınordu'yu kayıp mı ediyor? Anketçi Korkmaz: Oylar % 33'e düştü

TAKİP ET

AK Parti Altınordu'da seçimleri kayıp mı ediyor? Altınordu'da AK Parti'nin oylarının eridiğini belirten KODAR Araştırma Şirketi Sahibi Fatih Korkmaz, son seçimlerde AK Parti'nin Altınordu'da %33'lere kadar düştüğüne dikkat çekti.

Ordu’da yerel seçimlerin en iddialı geçeceği yerin başında Altınordu geliyor. Altınordu Belediyesi’ni kim alır? CHP adayını Ulaş Tepe olarak belirledi. AK Parti ve diğer partiler adaylarını henüz açıklamadı.


Ordu ile ilgili çok sayıda anket gerçekleştiren KODAR Araştırma Şirketi Sahibi Fatih Korkmaz, Altınordu’da CHP’nin AK Parti’nin önünde olduğunu söyledi.
Ordu Olay Gazetesi’ne Altınordu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Fatih Korkmaz, Altınordu seçimleriyle ilgili şöyle konuştu; 


Ak Parti Altınordu için çok zor bir sürece girdi, 1. Tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50’ye 43 bitti, ayrıca Ak Parti %33,7’ye geriledi.
 CHP %33 aldı, MHP %14 aldı, artık ittifaklarda çatı sistemi tutmuyor, seçmen ittifakı adaya göre şekillendiriyor, ne MHP’nin seçmenini Ak Parti için garanti görebilirsiniz ne İYİ Parti’nin seçmenini CHP için, seçmen bağımsızlaşmıştır, hele yerel seçimde tam bağımsızdır,

Fatih Korkmaz Altınordu için 3 partiyi iddialı görüyor;
2024 Altınordu için 3 parti iddialı diyebiliriz, AKP-CHP-İYİ Parti.
Ak Parti adayın kimliğe göre %36-44 oy bandında, CHP %42-46 oy bandında , İYİ Parti ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkan  adayı kimliğine göre %7 – 38 bandında oy alabilecek potansiyel yapıdadır.

Ulaş Tepe bir Seyit Torun olabilir;
Ulaş Tepe çok dinamik bir isim, Gülyalı’da sağ seçmenden rahat oy aldı, Altınordu seçmeni yerel seçimde sağ-sol parti ayrışmasına düşmüyor, geçmiş seçimlerde gördük.
 2009 yerel seçiminde Ak Parti’nin yükselme sürecinde dahi Seyit Torun DSP adayı olduğunda %53 oy aldı, o dönem kırsal oy kullanmıyordu ama CHP 2019’da da %43 oy aldı, ayrıca şimdi bambaşka durum var 5 yılda seçmenin %12’si yenilendi. Son beş yılda daha çok sağ seçmen nüfus azalması yaşadı, Ak Parti şu an Altınordu’da %34’e geriledi, kısacası şartlar ve konjonktür daha farklı, iç siyasi dengeler değişmeye başladı, ben Ulaş Tepe’yi Seyit Torun’un siyasi süreci gibi değerlendiriyorum,

AK Parti’nin şansı yok mu?

Yok diyemeyiz, elbette var, mevcut başkan mı yoksa yeni aday mı şimdilik belirsiz; adayı açıklanmamış bir partinin üzerinden yorum yapmak şu an zor.