AK Parti'de Ordu'da kimin telefonu çalacak?

TAKİP ET

AK Parti'de belediye başkan adayları telefon bekliyor. Ordu'da kimin telefonu çalacak? Heyecan dorukta. Aday hafta sonu açıklanabilir?


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 7 Ocak Pazar günü adayların bir bölümünün açıklanacağını söyledi. Çelik, açıklanacak adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını belirtti. Açıklanacak adaylar arasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayının da olması bekleniliyor.


Türkiye Gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta mesaisinin büyük bir çoğunluğunu AK Parti Genel Merkezinde aday belirleme toplantılarına ayırdı. Toplantılarda başta büyükşehirler olmak üzere birçok ildeki aday belirlendi. 


Önceki gün gece 23.00'e kadar aday tespit komisyonu ile hummalı bir çalışma yürüten Erdoğan, hafta boyunca çalışmalarına devam edecek. 


7 BİN İSİM GELECEK TELEFONU BEKLİYOR
Kısa süre içinde, parti yönetiminin adaylığı netleşen isimleri arayarak, tebliğ etmesi bekleniyor.Bu nedenle, AK Parti'de aday adaylığı için başvuran 7 bin isim genel merkezden gelecek telefona odaklandı.


RANDEVUSUZ GİRİŞ YOK
Birçok aday adayı yoğun bir kulis faaliyeti yürütürken, bu duruma karşı parti genel merkezi binasında bazı tedbirler alındı. Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı katına, randevusu olmayan hiç kimse çıkamıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında partinin sekizinci katında yürütülen aday tespit toplantıları da büyük gizlilik içinde yapılıyor. Bu kata da ziyaretçi girişi yasaklanmış durumda. Sadece, üst kurulda görev alan parti yöneticilerinin katıldığı toplantılar sırasında, Cumhurbaşkanı’nın anlık anketler yaptırdığı, ayrıca bir şehir üzerinde değerlendirme yapılırken, o şehirdeki kanaat önderleri veya başka isimlerle bire bir telefon görüşmesi yaptığı ifade ediliyor.