AK Parti Ordu Milletvekilleri katılmadı, sosyal medya yıkıldı

TAKİP ET

AK Parti Ordu Milletvekilleri Ordu'da düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yıl kutlamalarına katılmadı. AK Parti Milletvekillerine ilk tepki CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den geldi. CHP adına kutlamalara Seyit Torun katıldı.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Ordu’da coşkuyla kutladı. Ordulular kutlamalara büyük ilgi gösterdi. Dün akşam 100. Yıl yürüyüşü bugün kutlamalara 7’den 77’e Orduluların coşkusu damga vurdu.

Ordu Lisesi önünde düzenlenen Cumhuriyet’in 100 yıl kutlamalarına AK Parti’nin 3 Ordu milletvekillerinden katılım olmadı.

Kutlamalara Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ile birlikte protokol tam kadro katıldı.

TEPKİ GELDİ

AK Parti Ordu Milletvekilleri Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat’ın katılmaması tartışma yarattı, sosyal medyada yorumlar aldı.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den AK Parti Milletvekillerine tepki vardı.

Adıgüzel “Cumhuriyetin 100. yılında Ordu'da valiliğin resmi törenleri dahil kendi milletvekili olduğu ilinde katılmayan AKP vekillerini hemşerilerime havale ediyorum.

Bu AKP'li vekillerin Ordulu olmaması veya Ordu'da olmaması da bahane değil.

Kimse bana aynı güne konulan AKP'nin Filistin Mitingini de bahane etmesin.

Aynı güne koymayın o zaman. Veya aynı güne bilerek getiriyorsanız dahi kendi milli davanızı, tüm dünyanın mazlum halklarına emsal olmuş bir kahramanlık destanını hiçbir şeyin gerisine atamazsınız. Bu tutum ve lakaytlık kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde canını bu ülkeye feda eden on binlerce şehide ve bedel ödeyen gazilere, tüm Anadolu coğrafyasına ve Ordu halkına da saygısızlıktır.” Dedi.

 

Ordu’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayan AK Parti’nin 3 Milletvekillinden bir açıklama ise gelmedi.