Altınordu'da 16 dönüm fındık bahçesi ve ev mahkemeden satılık

TAKİP ET

Ordu Altınordu'da fındık bahçesi ve üzerindeki ev icra yolu ile satılacak.Satış bedeli ve tarihi belli oldu.

Ordu 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu Yaraşlı Mahallesi'nde 16.634 m2 fındık bahçesi ve üzerinde bulunan evi satışa çıkarttı.


Satışı yapılacak taşınmazların özellikleri şöyle;
"Ordu İl, Altınordu İlçe, YARAŞLI Mahalle,  Tapu Kaydında; 16.634,99 m2, fındık bahçesi ve ahşap ev niteliğindedir. Arazi konum itibariyle %25 eğimli, 6. sınıf tarım arazisi niteliğindedir. deniz seviyesinden yüksekliği 233 metredir. arazi mahalle bağlantı yoluna kadar parselin sınırına kadar taşıt ile ulaşım sağlanmakta, evin olduğu alana yaklaşık 100 metre mesafede yaya yolu ile ulaşılabilmektedir. Altınordu ilçe merkezine yaklaşık 7 km mesafededir. toprak killi tınlı yapıda olup fındık ocaklarının vejetatif büyüme-gelişmesi, toprağın yapısı, meyil yöney dikkate alındığında dekara 120 kg kabuklu dane fındık ürünü alınabileceği, üzerine yapı bulunmaktadır. YAPININ DURUMU; bodrum kat ve zemin katlı olduğu, zemin katın ahşap yapılı, bodrum katın taş yapılı olduğu, bodrum katın ahır, zemin katın mesken olduğu, elektrik ve suyunan olduğu, binanın oldukça eski bir yapı olduğu, inşaat alanının 90 m2 olduğu, 2/B yapı sınıfında %60 yıpranma olduğu, %88 bina inşaat seviyesindedir."


Fındık bahçesi ve evin değerinin 2.509.608 TL olduğu bildirildi. 1. satış 5 Mart 2025, 2.satış 1 Nisan 2025 olarak belirlendi.