Basın üzerine gitti MHP'li Başkan geri adım attı!

TAKİP ET

Çamaş Belediye Başkanı ve MHP Adayı Mahmut Ayparçası, CHP Adayı Leyla Çıtır için skandal sözler sarf etmişi. Basın olayın üzerine gidince Başkan Ayparçası, geri adım attı.

Başkan Mahmut Ayparçası, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde rakibi CHP’nin kadın adayı Leyla Çıtır'ı süs kabağına benzetti.Ayparcası  şu ifadelere yer verdi:

“31 senedir kendi maaşını toplayamadı bu. Ortalıkta süs kabağı gibi gezdi durdu. Başka bir şey yok. Çok iyi bildiği bir şey var iyi dedikodu yapar. Eğer oraya da takılırsan sana da o dedikoduları canlı yayında anlatırım. Tamam.
Herkese sarılıyor inancımızda bu yok
İkinci bir mesele. Kızım az kendine gel ya. Sonuçta bu bir seçim. Ne oluyor ya önüne gelene sarılıyorsun. La bizim inancımızda var mı bu. Ahlakımızda bu var mı? Sen Çamaş’a çok kötü örnek oldun. Kendine gel az. “


Mahmut Ayparcası'nın açıklamaları yerel ve ulasal medyada geniş yer buldu. Başkan Ayparcası yeni bir açıklama yaptı;

Çamaş Belediyemiz, kadının kamusal alandaki varlığına ve kadın emeğine üst düzeyde değer ve yer veren belediyelerden biridir. Türkiye’de örnek gösterilen Çamaş Hanımeli Kadın Kooperatifimiz’den, açtığımız tekstil fabrikalarındaki ve tesislerimizdeki istihdamlarına kadar, kadınlarımızla yol yürümekten gurur duymaktayız.
“Cinsiyet ayrımı gözetmeksizin siyasi ahlaka atfen bir mecazdan ibaret olan ifademiz”, çarpıtılmış, kadınlarımızı baş tacı gördüğümüz siyasetimizle, yıllarca Çamaş’a verdiğimiz emeklerimiz, seçmenimizin de takdir edeceğine inandığımız, en samimi yanıtımızdır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.