Başkan Güler şikayet etti: fındık devi Ferrero için karar çıktı mı?

TAKİP ET

Rekabet Kurumu , Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in şikayeti üzerine İtalyan Fındık Firması Ferrero hakkında başlattığı soruşturmanın üzerinden 1 yıl geçti.

Fındıkda haksız rekabetin olduğunu ileri süren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hemet Hilmi Güler, Rekabet Kurumuna şikayette bulunmuştu.
Başkan Güler, Eylül 2022 yılında yaptığı şikayet sonrası   “Rekabeti ihlal ettiği için Ferrero firmasını Rekabet Kuruluna şikayet ettik” açıklamasını yapmıştı.
Başkan Güler’in şikayeti üzerine Rekabet Kurumu, Ferrero hakkında ön inceleme başlatmıştı. Ön inceleme sonrası Rekabet Kurumu Ferrero hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.
Rekabet Kurumu, 3 Kasım 2022 tarihinde yaptığı toplantıda, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
DAHA ÖNCE SORUŞTURMAYA GEREK GÖÜLMEMİŞTİ
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in şikayetinden önce Rekabet Kurumuna fındıkla ilgili iki şikayet daha yapılmıştı. Rekabet Kurumu, bu şikayetleri yersiz bulup, soruşturma açmamıştı.
SORUŞTUMA DEVAM EDİYOR NE ZAMAN BİTECEK
Rekabet Kurumu Ferrero hakkında başlatılan soruşturma 12 aydır devam ediyor. Soruşturmanın ne zaman sona ereceği konusunda bir bilgi bulunmuyor.
Hakkında soruçturma açılan firmaya ceza verielcek diye bir kaide yok!
Rekabet Kurumu soruşturma açılan firmalar hakkında resmi internet sayfasından şu genel paylaşımı yapıyor;
Hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.