Başkan Ulaş Tepe, İmamoğlu ile birlikte görev yapacak!

TAKİP ET

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), seçimleri Ankara'da yapıldı. Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB'nin başkanlık koltuğuna getirilirken, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi olarak seçildi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) 2024 Yılı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Ankara’da düzenlenen toplantıya büyükşehir, il ve nüfusu 100 binin üzerinde olan belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin yanı sıra Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe de katıldı. 

2023 yılı bütçe kesin hesabının görüşülmesinin ardından birlik bünyesindeki komisyonların seçimleri yapıldı. Açık oylama usulüyle yapılan seçimlerde Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi olarak seçildi. Komisyonda Başkan Tepe’nin yanı sıra Sinem Dedetaş, Nilüfer Umarlı Mutlu Konak, Acar Ünlü ile Seydi İpek de yer alıyor.

TBB BAŞKANLIĞINDA İMAMOĞLU DÖNEMİ

Komisyon seçimlerinin ardından Birlik başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yarıştı. 515 delegenin oyunu alan Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi.

"BİRLİKTE ÇALIŞACAK OLMANIN GURURU İÇERİSİNDEYİZ" 

Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, "31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Türkiye’deki belediyelerin büyük çoğunluğunun partimizin yönetimine geçmesinin bir yansıması olarak bugün önemli bir gelişme kaydettik. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, 2024-2026 dönemi yönetimini seçtik. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda delegelerin oylarının çoğunluğunu alarak TBB’nin yeni başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayım Ekrem İmamoğlu oldu. Sayın başkanımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. TBB’nin 2024 yılı olağan birinci toplantısında bizler de Kentsel Hareketlilik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi seçilerek yeni dönemde görev aldık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve TBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla birlikte çalışacak olmanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz" dedi. 

Başkan Tepe, TBB başkanlık ve komisyon seçimlerinin ülke ve belediyeler için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.