Bu Yarışlar Kaçmaz; Ordu'da Dragon Bot Yarışları Başlıyor

Bu Yarışlar Kaçmaz; Ordu'da Dragon Bot Yarışları Başlıyor

TAKİP ET

Ordu'nun su sporlarındaki yükselen yıldızı Gülyalı Su Sporları Merkezi, 11 Mayıs'ta ikinci kez Dragon Bot Yarışlarına ev sahipliği yapacak. Başvurular 4 Mayıs'a kadar devam ediyor.


Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Gülyalı Su Sporları Merkezi, ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Dragon Bot Yarışları, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek yarışlar için kayıt süreci başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçirilen ve Türkiye’nin en donanımlı su sporları tesislerinden biri haline gelen Gülyalı Su Sporları Merkezi, bir kez daha büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Ordu’da ikinci kez düzenlenecek olan Dragon Bot Yarışlarına, başta Ordu olmak üzere çevre illerden yoğun katılım bekleniyor.

Kayıtlar Başladı, Son Başvuru 4 Mayıs

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenecek olan Dragon Bot Yarışları için başvurular başladı. 12 kişiden oluşan takımlarda 10 kürekçi, 1 dümenci ve 1 davulcu yer alacak. Yarışlara katılmak isteyen takımlar, 24 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında başvuru formlarını gssm@ordu.bel.tr adresine e-posta yoluyla iletebilecek.

Türkiye’nin Örnek Tesisi

Dragon Bot Yarışlarına ev sahipliği yapacak Gülyalı Durgun Su Sporları Merkezi, sahip olduğu altyapı ve donanımı ile Türkiye’de örnek gösterilen tesisler arasında yer alıyor. Tesiste; 400 kişilik tribün, protokol locası, foto finish kameralı gözlem kulesi, yüzer iskeleler, sporcu ve izleyicilere özel otopark alanları, kayıkhane, tanıtım alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi birçok modern yapı bulunuyor.

Tesis, açıldığı günden bu yana çeşitli su sporları organizasyonlarına ev sahipliği yaparak Ordu’yu spor turizminde önemli bir merkez haline getirmeyi sürdürüyor.