Çamburnu Feneri denize uçabilir!

TAKİP ET

Ordu'da 140 yıllık Çamburnu Feneri denize uçma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde bulunan Çamburnu Feneri deniz yolcularına hizmet veriyordu. Fenerin yanında bekçilerin kalması için bir de ev bulunuyordu.


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık Çamburnu Feneri'nde bekçi kalmıyor. Fenerde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Perşembe Belediyesi'ne devrildi.
Perşembe Belediyesi Çamburnu Feneri'nin çevresinde çevre düzenlemesi çalışması yaptı. Bekçi evi restoran olarak kullanılması için tamir edildi.


Çalışmalar henüz tamamlanmadı. Çamburnu Feneri dik bir yamaçta bulunuyor. Yağışlarla birlikte taş duvarların bir bölümü denize uçtu. Hava şartları nedeniyle müdahale edilemiyor. Baharın gelmesiyle birlikte çalışmalara tekrar başlanacağı bildirildi.


VATANDAŞLAR UYARILDI
Çamburnu Feneri'nin bulunduğu alana girmenin tehlikeli olabaileceği kaydedildi. Vatandaşların telle çevrilmiş alana girmemesi istendi.


ÇAMBURNU FENERİ

1880 yılında Fransızlar tarafından Osmanlı Devleti'ne olan borçları karşılığında yapılan ve halen deniz yolcularına hizmet veren Çamburnu Feneri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Perşembe Belediyesi arasında  imzalanan protokol ile Perşembe Belediyesine kiralanmıştı. Çamburnu Feneri'nin Ordu turizmie kazandırılması planlanıyor.