CHP'de kurulan komisyona Ordu Milletvekili de girdi

TAKİP ET

CHP'de yerel seçimler için danışma kurulu oluşturuldu. 5 kişilik komisyonda Ordulu isimde yer aldı.

CHP’de yerel seçimler için aday adaylığı başvurusu bugün sona eriyor. Genel Merkez yerel seçimler için Danışma Kurulu oluşturdu. Kurulda CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun da  yer alıyor.


Anadolu Ajansının haberine göre;
CHP'de ayrıca yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Murat Karayalçın, Gökhan Günaydın, Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Bihlun Tamaylıgil'den oluşan bir danışma kurulu oluşturuldu.

CHP kaynakları bu kurulun, Aday Tespit Komisyonu gibi çalışmayacağını belirterek, danışma kurulunun daha önce Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ve yerel seçim süreçlerine katkı sağlamış isimlerden oluşturulduğuna işaret etti.

Kurul üyelerinin deneyimlerini paylaşacaklarının altını çizen kaynaklar, bu kurulun adaylarla mülakat yapma, adayların belirlenmesi gibi bir görevi bulunmadığına dikkati çekti.

CHP'de adaylar memnuniyet anketleri, aday anketleri, örgüt denetiminde ön seçim yöntemleriyle belirlenecek. Tüm süreç ilçe ve il başkanlıklarının doğrudan sürece dahil edilmesiyle yürütülecek.

Adaylarla mülakat için bir komisyon kurulması durumunda ise bu komisyonda görev yapacak kişiler mutlaka partinin seçilmiş kurullarında belirlenecek.