CHP'den Ünye Belediye Başkanlığı için 3 aday var

TAKİP ET

Cumhuriyet Halka Partisi'nde Ünye Belediye Başkanlığı için 3 isim aday adaylığını açıkladı.

CHP’den Ünye Belediye Başkanlığı için Ziraat Mühendisi Kenan Kalaycı, emekli öğretmen Cumhur Öztürk,  Tayfun Sancar aday adayı oldu.
Aday adaylarının tanıtımı için CHP Ünye İlçe Başkanlığında tören düzenlendi.
Ünye Vizyon Gazetesi'nin haberine göre, Törende konuşan CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral, Ünye’de seçimlerde iddialı olduklarını söyledi. Maral Ünye Belediye Başkanlığı için 3 aday adaylarının bulunduğunu bildirdi.
CHP’nin Ünye Belediye Başkan Aday Adayları
TAYFUN SANCAR KİMDİR?
“04. 11. 1999 tarihinde Ordu’nun Ünye ilçesinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Mehmet Akif Ortaokulunda tamamladım. Lise eğitimimi Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde web programcılığı alanında tamamlayarak, Sinop Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi bölümüne başladım. Daha sonra Ordu Üniversitesi’nde geçiş yaparak üniversite eğitimimi tamamladım ve mezun oldum.
2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak genel seçim dönemi boyunca çalışmalara katıldım. 36. olağan ilçe kongresinde yönetim kurulu üyeliğine seçildim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti eğitmenliği ile beraber çeşitli kademelerde görev aldım. 38. İlçe kongresinde tekrar seçilerek göreve başladım.
Eğilimin tamamlandıktan sonra siyaset üzerine “Sistem Üzerine” isimli bin adet kitap yayımladım. Belli başlı konularda internet üzerinden makaleler yazarak alanımda çalışmalar yaptım.”

KENAN KALAYCI KİMDİR?
01.09.1957 Ünye doğumlu.
İlk-orta ve Lise Öğrenimini Ünye’de tamamladı.
1981 yılında Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.
01.02. 1984 - 20.08.1886 Türkiye Zirai Donatım Kurumu’nda mühendis olarak çalıştı.
1886. 2008 Yılları arasında Toros Gübre ve zirai ilaç Paz. A.Ş.’de çalıştı.
1987 yılbaşında Karadeniz
1889 yılında firmanın Ege Bölge Müdürlüğü2ne atandı.
2008 Ocak ayında emekli olan Kalaycı, evli ve 2 kız çocuk babası.

CUMHUR ÖZTÜRK KİMDİR?
“Akkuş-Akpınarlı öğretmen bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1973 yılında Samsun/Terme'de doğdum. İlkokulu Terme'de, orta ve lise öğrenimimi Ladik Akpınar Öğretmen Lisesinde okudum.
19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesini 1996 yılında bitirerek Ordu ilinde öğretmenlik mesleğine başladım. İkizce'nin Derebaşı Köyünde öğretmenlik, Akkuş'un Akpınar beldesinde Müdür Yardımcılığı.
Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulunda Müdür Yardımcılığı, Yeşilkent ve Nuriye Ortaokullarında Okul Müdürlüğü, Fevzi Çakmak ve Meçhul Asker Ortaokullarında Türkçe öğretmenliği yaptım. Mesleğimi yaparken 2006 yılında TODAI-E'de (Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi- Enstitüsü) Kamu Yönelimi Yüksek Lisansını tamamladım.
Çalışma hayatım içerisinde Avrupa Birliğinin Okul Ortaklıkları Projeleri olan Comenius ve Erasmus programlarında Okul Müdürü olarak proje koordinatörlüğü yaptım. Bu sayede Avrupa'nın birçok ülkesindeki okulları görme ve ülkemiz eğitimi ile karşılaştırma fırsatı buldum.