Detay Rektör Baş'ın teşekküründe saklı

TAKİP ET


Ordu Ünivesritesi Rektörlüğüne Samsun Ünivesritesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Orhan Baş atandı. Rektörlük için 75 aday vardı. 75 aday içerisinden Orhan Baş nasıl seçilmişti. Kim referansı olmuştu?
Diğer adayların ulaşamayıp Baş'ın ulaştığı kişi kimdi?
Bu sorunların cevabını aslında Rektör Orhan Baş devir teslim töreninde verdi. Rektör Baş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın yanı sıra bir isme daha teşekkür etti.
O isim Rektör Baş'ın atamasında aktif rol oynayan kişiydi.
Rektör Orhan Baş devir teslim töreninde şunları söyledi;
“Bu dönem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu görevi bizlere sundu, kendilerine sonsuz saygı, şükran ve minnetlerimi iletiyorum. Ayrıca Sayın Meclis Başkanımıza ve Sayın YÖK Başkanımıza teşekkür ediyorum. Rektörlük bir bayrak yarışıdır. Bizler de bu bayrağı devralarak Üniversitemizin daha da ileri seviyelere taşınması noktasında çalışmalarımızı ortak akıl, istişare ve liyakat ile sürdüreceğiz. Bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Ali Akdoğan hocamıza, Üniversitemizin kurulduğu günden bu yana görev yapan tüm rektörlerimize, akademik ve idari personelimize sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.