Enver Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı oluyor?

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Enver Yılmaz'dan adaylık işareti. İstanbul'da düzenlenen Ordulular Günü'ne katılan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yeşil ışık yaktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Enver Yılmaz 18 Eylül 2018 tarihinde “ 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum” diyerek  belediye başkanlığını bırakmıştı.

Aradan 62 ay geçti. Enver Yılmaz ilk kez bugün aktif siyaset için sıcak mesajlar verdi.

5 yıl aradan sonra Enver Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Ordulular Günü’ne katıldı. Enver Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.  “2024 Mahalli Seçimlerinde Aday Olacak mısınız sorusuna” Yılmaz, "Hemşerilerimin yoğun bir teveccühü var. Bu teveccühe kayıtsız kalmam mümkün değil" dedi.

Yılmaz’ın bu açıklaması yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday şeklinde yorumlandı.

Enver Yılmaz, 2018 yılında aktif siyaseti bırakırken AK Parti üyeliğinden istifa etmemişti.

Enver Yılmaz’ın hangi partiden Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

ENVER YILMAZ KİMDİR?

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970 yılında Ordu'da doğdu. İlkokula, Aydınlar Köyü İlkokulu'nda başladı ve eğitimini H. Suphi Tanrıöver Ortaokulu'nda ve Ordu Lisesi'nde sürdürdü. 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini 1992 yılında tamamladı.

Bir süre hâkimlik yapan Yılmaz, 1996'da hâkimlik görevinden ayrılarak Ordu ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, Fazilet Partisi İl Başkanlığı ve AK Parti Kurucu İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ordu'da birçok sivil toplum kuruluşunda ve vakıflarda görev aldı. Kasım 2002 ve Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Ordu Milletvekili, 2011 'de yapılan genel seçimlerde ise AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi.

2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediyesi kurucu başkanı seçildi. Enver Yılmaz 18 Eylül 2019 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.