Eyüp Fatsa Ordu Büyükşehir'e aday mı?

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen Eyüp Fatsa'dan flaş açıklama geldi, Fatsa, 'Hilmi Güler varsa ben yokum' dedi.


Ordu 21. Ve 22 dönem milletvekilliği yapan AK Parti’de Grup Başkan Vekilliği görevinde bulunan Eyüp Fatsa’nın adı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçiriyor. Eyüp Fatsa flaş bir açıklamada bulundu. Fatsa,”Hilmi Güler varsa ben yokum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Merkezi’nde aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirten Fatsa “Bizim de adımızın geçmesi, genel merkezin şansımıza yönelik ilgisi gururlandırdı beni. Hilmi Güler’in aday olmaması durumunda kendim topa girebilirim. Yani bu görev bana verirlerse yaparım ama Hilmi Güler olursa desteklerim” şeklinde konuştu.
HİLMİ GÜLER ORDU İÇİN KAZANÇTIR
Büyükiehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile birlikte bir dönem Ordu milletvekilliği yapan Eyüp Fatsa, daha önce Altaş TV’de katıldığı programda Hilmi Güler ile ilgili şunları söylemişti;

Hilmi Güler Ordu için kazançtır. Ordu’ya birlikte hizmet ettik. Türkiye’ye birlikte hizmet ettik. Birlikte milletvekilliği yaptık. O bakanlık yaptı ben grup başkan vekilliği. Kader birliği yaptık. İnsan olarak çok sevdiğim biri. Çok bilgili, birikimli, vasıflı bir insandır.
Türkiye için bir kazançtır, Ordu için bir kazançtır.
EYÜP FATSA KİMDİR?
Eyüp Fatsa, 19 Temmuz 1961'de Ordu Fatsa'da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Hava'dır.

Eğitimci; Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi.

Öğretmen olarak görev yaptı.

Uluslararası İnsani Yardım Teşkilatı (İHH) Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi oldu.

21, 22. Dönem Ordu Milletvekili. 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Arapça ve Almanca bilen Fatsa, evli ve 3 çocuk babasıdır.