Faiz ödemeye meraklımısınız

TAKİP ET

Torun: “Paranız Varsa Neden Borçlanıyorsunuz?”

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Sami Torun, belediyenin son dönemde artan kredi borçlanması konusunda Altınordu Belediye Meclisi'nde çarpıcı bir konuşma yaptı. 

Torun, borçlanma politikasını eleştirerek, geçmiş dönem borçlarını ödeyememişken yeni kredilerle belediyenin yük altına sokulduğunu dile getirdi.

Sami Torun'un açıklamalarına göre, Altınordu Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden sonra borçlanma hızını artırdı. Torun, bu durumu "Paranız varsa neden borçlanıyorsunuz?" sorusuyla sorguladı ve geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Mahallesi'nde yer satarak bu süreçte kredi çekmenin gereksiz olduğunu belirterek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden sonra Altınordu Belediyesi’de borçlanma hızını artırdı. Geçmiş dönemin borcunu bitirememişken yeni borçlanmayla belediyeyi daha da yük altına sokuyorlar. Paranız varsa neden borçlanıyorsunuz. Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Mahallesi’nde yer sattınız. O zaman ‘Bu yer değerli satmayın kredi çekin’ dedik” ifadelerini kullandı. 

“Faiz Ödemeye Meraklı Mısınız?”

Cumhuriyet Mahallesi'nde satılan yerin değerini kullanarak belediyenin borçlanmaya neden ihtiyaç duyduğunu sorgulayan Torun, hem var olan kaynaklarına hem de satılan arazi gelirine rağmen neden krediye başvurulduğunu anlamlandıramadığını belirtti. Ayrıca, belediyenin kredi borçlarına dair faiz ödeme zorunluluğunu sorgulayarak, "Yapmadınız yeri sattınız, hem paramız var diyorsunuz hem kredi çekiyorsunuz, faiz ödemeye meraklı mısınız?” diye sordu.

“Bu Yapılan Seçime Hazırlıktır” 

Sami Torun, belediyenin kredi borçlarının yerel seçimler için bir hazırlık olduğunu ve vatandaşları 4,5 yıl bekletip yapılmayan projelerin bu kredilerle mi gerçekleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Ayrıca, neden borçlanma kararının seçime sadece 6 ay kala alındığını sorguladı.