Fatsa'daki asansör haberi Türkiye gündeminde Valilik açıklama yapacak mı?

TAKİP ET

Ordu Fatsa'da Kredi Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurdunda öğrenciler indikten sonra asansörün yere çakıldığı haberleri Türkiye gündemine oturdu. Ordu Valiliğinden konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmemesi tartışmaları büyüttü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün açıklaması ise soru işaretlerini çoğalttı.

Ordu bu kez Fatsa’da öğrenci yurdunda asansörün boş iken yere çakılması haberiyle Türkiye gündemine geldi. Gelen bilgilerin ve açıklamaların  çelişkili olması dikkat çekti.
Ordu Valiliği ise  bu önemli konu hakkında kamuoyuna  bir açıklama yapmadı.
Yurtların bağlı olduğu Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan açıklama ise şöyle;

“Fatsa İlçe Kız Öğrenci Yurdunda asansörün beşinci katta hareket edip dördüncü katta kendiliğinden durduğu, asansörün zemin kata çakıldığı, halatının koptuğu haberi doğru değildir.
Asansörün son bakımı yetkili firma tarafından 28 Ekim 2023 tarihinde yapılmıştır. Öğrenciler beşinci katta asansöre binip tekrar aynı katta asansörden inmişlerdir.”
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklamasında asansörün zemin kata düştüğü haberinin gerçek olmadığı ifade edilirken hastaneye kaldırılan 4 öğrenci hakkında bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor.
Ordu Valiliğine sunulan bir bilgi notunda şu ifadelerin geçtiği belirtiliyor;
4 şahsın olduğu asansör 5inci kattan hızlıca 3üncü kata indiği, 3.cü katta içeride kalan şahıslar arkadaşları vasıtası ile dışarı çıkartıldığı, çıkarıldıktan yaklaşık 5 saniye sonra asansörün bodrum kata düştüğü, asansör içerisinde  4 kişinin olduğu, herhangi bir yaralanma olayı olmadığı, şahıslar korktukları ve sinir krizi geçirdikleri için 112 marifetiyle Fatsa Devlet Hastanesi'ne intikali sağlanmıştır.
Hastanede yapılan şifahi görüşmede ise şahıslar KYK Yurt yönetiminden davacı ve şikayetçi olduklarını beyan etmişlerdir.”
Valiliğe sunulan bilgi notu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün açıklamalarının çelişkili olması tartışmaları alevlendirdi.
Ordu Valiliğinin konu hakkında kamuoyuna açıklama yapması bekleniliyor.