Fatsalılar fındık için 100 TL istedi

TAKİP ET

Ordu Fatsa'da fındık fiyatı için 100 TL istendi.Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret Borsası Başkanlarının da aralarında olduğu STK temsilcileri fındık için toplandı. 
Cumhuriyetin 100.Yılında, Fındığın Kilosunun en az 100 Lira olmasını talep eden Fatsalı STK'lar Cumhurbaşkanına çağrıda bulundular.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde biraraya gelen STK Başkanları yapılan toplantının ardından ortak bildiri yayınladı. 
Yayınlanan bildiri aynen şöyle:
"Fatsa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları olarak 2. Toplantımızda bir araya geldik. Gündemimiz de bu dönemlerde bölgemizin doğal gündemi olan fındık oldu. 
İçinde bulunduğumuz enflasyonist ortamda, artan maliyetleri de (benzin-mazot, doğalgaz ve gıda fiyatlarındaki artış, üretim maliyetlerindeki fındık yevmiyesi, tarım ilacı, gübre fiyatları, bahçe temizliği gibi artışlar ve genel maliyetlerdeki artışlar) dikkate alarak açıklanacak taban fiyatı ile ilgili istişarelerde bulunduk.
Sayın Cumhurbaşkanımıza, önceki sezonda fındık taban fiyatında gerçekleştirdiği %100 artış nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belirttiğimiz nedenlerle de bu yıl için taban fındık fiyatının en az 100 TL olması gerektiğini vurguluyor, kamuoyunun ve ilgili tüm paydaşlarımızın bilgisine saygıyla arz ediyoruz." denildi.