Fenerbahçeli Ünlü Futbolcu Ordu'da anılarını tazeliyor

TAKİP ET


Fenerbahçe'nin ünlü futbolcu Tuna Güneysu, Ordu'ya gelerek eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.
Futbola Feriköy'de başladıktan sonra 1975 yılında Orduspor'a transfer olan ve iki sezon Mor Beyazlı formayı giyen Tuna Güneysu oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmişti. Orduspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Tuna Güneysu, Sakaryaspor'da futbola jübile yapmıştı.
Tuna Güneysu, Ordusporlu takım arkadaşlarıyla hasret gidermek için Ordu'ya geldi. Güneysu,Ordu'da eski takım arkadaşları Arif, Turgay Güney, Güven Türközer ve Şükrü Bekiroğlu'ya biraraya geldi.
ORDUSPOR'DAN FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLDU
Tuna Güneysu, TFF Tam Saha Dergisine açıklama yapmıştı;
Kulüp olarak baktığımızda ilk olarak Feriköyspor'un genç takımına girdim. Çok geçmeden de kendimi A takımda buldum. 1975'te ise Orduspor'a transfer oldum. Futbolda profesyonel olarak ilerlememi sağlayan kulüp Orduspor'dur. İki sezon orada oynadıktan sonra Fenerbahçe serüvenim başladı.

Ordu'da Fenerbahçe'yi konuk ettiğimiz bir maçta gerçekten iyi oynamıştım. Fenerbahçe'nin o dönemki teknik direktörü Tomislav Kaloperovic'in dikkatini çekmişim. Devre arasında  Cem Pamiroğlu yanıma geldi. Fenerbahçe'nin beni transfer etmek istediğini söyleyip, bir telefon numarası verdi. Sezon bitince aramamı söyledi. 

Ne hissettiniz o an?..

Elbette çok güzel şeyler hissettim, gurur duydum. Fenerbahçe gibi bir kulübün ilgisi her futbolcunun hoşuna gider. 

Aradınız mı peki o numarayı?

Aramaz olur muyum? Fenerbahçe beni istemiş. İstanbul'a dönünce hemen aradım. Telefonun diğer ucundaki kişi rahmetli Yüksel Günay'dı. Kendisiyle görüştüm ve Fenerbahçeli oldum.