Ferrero'nun fındık bahçesi kurumuş! Firma ne karar aldı?

TAKİP ET

Fındık devi olarak bilinen İtalyan Ferrero Firması'nun Avustralya'daki fındık bahçelerinin kuruduğu ortaya çıktı. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, tekelci firmanın borazancılığını yapanlara seslendi.

Türk Fındığına rakip ülkelerin sayısı artıyor. İtalyan Ferrero firmasının Avustralya’da diktiği fındıkların kuruduğu iddia edildi. Bu konuda paylaşım Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’dan geldi. Başkan Akça şunları söyledi;
“Ferrero Avustralya’ya 1 milyon fındık dikti, Türk fındığı sıkıntıya girecek diye feryadı figan edenler,
Avustralya’daki fındık ağaçları kurumuş haberiniz var mı?
Haydi o zaman, başlayın haykırmaya Türk fındığı dünyada müthiş karşılık bulacak diye!!!
Bırakın artık şu tekelci firmanın borazancılığını da, Türk fındığını dünyada hak ettiği yere taşımak için çaba sarfetelim…”

İletişim Başkanlığı İtalyan Ferrero firmasının Avustralya'daki fındık bahçesiyle ilgili açıklama yapmıştı. İletişim Başkanlığı, Avustralya’dai fındık bahçelerinin Türk fındığına rakip olabilecek bir düzeyde olmadığını duyurmuştu;
İşte o açıklama; 
İtalyan firmanın Avustralya'daki fındık bahçesiyle ilgili iddialar
Bültende, İtalyan Ferrero firmasının Avustralya'daki fındık bahçesinin Türk fındığına darbe vuracağı yönündeki iddiaların da manipülasyon içerdiği duyuruldu.
Ferrero şirketinin Avustralya’daki fındık bahçesinden 2020’de rekolte beklentisini 5 bin ton olarak duyurduğu hatırlatılarak Türkiye'nin 2022'de 765 bin tonla dünyanın en çok fındık üreten ülkesi olduğu vurgulandı.
Bültende, "Dolayısıyla iddiaya konu fındık bahçesinin Türkiye’deki fındık üretim ve piyasasını etkilemesi düşünülemez. Fındığın çikolata sektöründeki aroma özelliğinin önemi değerlendirildiğinde, Avustralya’da üretilen fındığın Türk fındığının lezzetini yakalayamayacağı da değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verildi.