Fındık fiyatı (29.10.2023) Fındık fiyatı en yüksek o ilde

TAKİP ET

Fındık fiyatları il il değişiyor. Fındık fiyatının en yüksek olduğu il belli oldu. O ilde fiyatlar Giresun Yağlısını bile geçti.

Fındık fiyatları her ilde aynı olmaması dikkat çekiyor. Türkiye'de en çok fındık Ordu'da üretiliyor, en fazla fındık Trabzon'dan ihraç ediliyor. Fındık fiyatının en yüksek olduğu il ise Sakarya.Sakarya Ticaret Borsası'nda işlem gören fındık fiyatı 97 TL olarak  görünüyor. Ordu'da ise fiyatlar 89-90 TL bandında işlem görüyor.
Ordu fındık fiyatı Ekim ayı süresince inişli çıkışlı bir grafik izledi. Fiyatlar 87 ile 91 TL arasında değişti.
Eylül ayın da fiyatlar 100 TL'ye kadar yükselmişti.Birçok üretici fiyatların daha da yükseleceğini umud ederek fındığını bekletmişti.
Fiyatlar yükselme yerine düştü.
TMO fındık fiyatı stabil
Toprak Mahsulleri Ofisi'nden fındık fiyatı satbil seyrediyor. Sezon başında alım fiyatını levant kalite için 82.5 TL, Giresun Kalite için 84 TL olarak belirleyen TMO, fiyatların serbesrt piyasaının altında kalmasına rağmen revize etmedi. Stabil fındık fiyatı politikası izleyen TMO şu sıtralar fındık alımı gerçekleştiremiyor. Üretici, fiyat düşüklüğü nedeniyle TMO'ya fındık götürmüyor.
TMO fındık satışı yapmayacak.
TMO daha önce yaptığı açıklamada stoklarında bulunan fındkların satışını yapmayacağını duyurmuştu.TMO bu konuda tarih vermemişti. TMO'nun 31 Aralık'tan sonra fındık satışı yapabileceğpi konuşuyor.