Fındık fiyatının yükselmesi neye bağlı?

TAKİP ET

Fındık piyasasının ateşi dindi. Fiyatlar stabil seyrediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 'Fındık satmayacağız' açıklaması da piyasada fiyatları yükseltmedi.Fındık fiyatlarının yükselmesi neye bağlı.

Fındık fiyatları için 100 TL’nin üzerinde beklenti hakimken fiyatlar 90 TL’nin altında seyrediyor. Fiyatlar neden yükselmiyor. Piyasada herkes bu soruyu soruyor.

TMO FINDIK SATACAK MI?

Toprak Mahsulleri Ofisi daha önce yaptığı açıklamada, kesinlikle fındık satılmayacağını belirtmişti. Ancak fındığın ne zaman satılacağı konusunda tarih vermemişti.

TMO fındık alımı için 31 Aralık tarihine kadar piyasada. TMO ‘nun levant kalite için verdiği 82.5 TL fındık fiyatı serbest piyasanın altında kaldı. Bu nedenle TMO fındık alamıyor.

TMO’nun deposunda daha 100 bin tonun üzerinde 2022 ürünü fındık bulunuyor. Gün geçtikçe eski fındığın ekonomik ömrü doluyor. Bu durumda TMO’nun nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor.

FINDIĞIN FİYATI HAVA ŞARTLAURINA BAĞLI

Fındık fiyatlarının bu seviyelerde devam edeceği konuşuluyor. Özellikle bu doğal afet öngörülüyor.

2004-2014 yıllarında yaşanan doğal afetin 2024 yılında bekleyenler var. Bu sezon rekolte düşük, 2024’de de doğal afet yaşnması halinde fiyatların çok yüksek seviyelerde olacağı ifade ediliyor.

FINDIK KAÇ TL

Ordu’da 3 Kasım Cuma günü serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık 88 ile 90 TL arasında işlem görüyor.