Fındık hasadı Ordu'da en erken orada başlıyor

TAKİP ET

Ordu'da en erken fındık hasadı  Saraycık Mahallesi'nde başlanıyor.  Saraycık'ta Temmuz ayının son haftası bahçeye girilmesi bekleniliyor.

 

Ordu’nun Altıntınordu İlçesi Saraycık Mahallesi en erken fındık hasadının yapıldığı yer olarak biliniyor. Saraycık’ta bu sezon fındıkların yine erken toplanması bekleniliyor.


Hava şartları bu sezon fındık için oldukça ideal seyrediyor. Güneşli havanın yanı sıra aralıklarla yağan yağmurlar fındığı olgunlaştırıyor.


Ordu’da en erken fındık Saraycık Mahallesi’nde olgunlaşıyor.  Saraycık’ta bu sezon Temmuz ayının son haftası bahçeye girilmesi tahmin ediliyor. İki hafta sonra fındık toplamaya başlanacak olan Saraycık’ta hazırlıklar ise devam ediyordu.


Valilik özel izin veriyor
Ordu Valiliği fındık hasası için tarihler açıklıyor. Sahil, orta ve yüksek kesimler için hasat tarihi açıklanırken Saraycık için ayrı bir hasat tarihi veriliyor. Sahil kesimde bulunan Saraycık, sahil kesimdeki mahallelerden bir hafta 10 gün önce fındık toplamaya başlıyor.
Geçen yıl Ordu Valiliği sahil kesim için 12, orta kesim için 17 ve yüksek kesim için 25 Ağustos olarak fındık toplama tarihi belirlemişti.