Fındık rekolte tespit komisyonu bahçeye giriyor!

TAKİP ET

Ordu'da fındık rekolte tespiti için oluşturulan komisyon fındık bahçesine giriyor. Komisyon ilk toplantısını yaptı.

Ordu’da da 2024 yılı fındık rekoltesi tahmin çalışmaları, 1 Temmuz Pazartesi günü Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde start alacak. Çalışmalar, Temmuz ayı boyunca 19 ilçede toplam 400 noktada çotanak sayımı ile gerçekleştirilecek.

Yapılacak tahmini fındık rekoltesi çalışması öncesinde komisyonun toplantı yaptığını duyuran Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, “İlimizin en önemli tarımsal ürünü fındıkta rekolte tespiti için 1 Temmuz’da saha çalışmalarına başlayacak olan rekolte tespit komisyonumuzla ilk toplantımızı gerçekleştirdik.” dedi.

Rekolte tespit komisyonunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Ticaret Borsası, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Fındık Konseyi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Toprak Mahsulleri Ofisi temsilcilerinin yanı sıra Ziraat Odası Başkanları da yer alacak.

Yapılacak tahmini rekolte çalışmasından sonra illerde belirlenecek rekolteler Tarım Bakanlığı tarafından birleştirilerek Türkiye’nin 2024 yılı tahmini fındık rekoltesi belirlenmiş olacak.