Fındık üreticisi ÇKS kaydını nasıl sildirebilir?

TAKİP ET

Cumhuriyet'in 100. Yılında çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5000 TL alamayan fındık üreticileri ÇKS kaydını sildirmek için sıraya girdi. Peki, ÇKS kaydı nasıl siliniyor?

Binlerce fındık üreticisi 5 bin TL şoku yaşıyor. Yıllar önce Çiftçi Kayıt Sisteminde yer alıp son yıllarda hiçbir destek almayan ve üyeliği askıda olan üreticilerde 5 bin TL destek alamadı.

Tarımsal faaliyeti olmamasına rağmen geçmişte annesi, babası veya kardeşi adına çiftçi kayıt sistemine kayıt olan emekliler bugün bunun cezasını çekiyor.

ÇKS NASIL İPTAL OLUYOR?

Bu durumda olanlar ÇKS kayıtlarını sildirmek için sıraya girdi. Bu kişiler önce Ziraat Odasına gitmesi gerekiyor. Ziraat Odaları tarafından alacakları matbu evrağa muhtara imzalatıp geri verecekler. Ziraat Odaları, faal olmamasına rağmen kaydı olan çiftçilerden geriye dönük 5 yıl aidat ücretini alarak üyeliklerini sonlandırıyor.

Ziraat Odasında kayıtlarını silenlerin ikinci adresi ilçe tarım ve orman müdürlükleri. Buradan da destek alıp almadığınızı belgeleyen bir yazı almanız gerekiyor.

ÇKS’den kaydınızı sildirdiğinizde dair belgeleri Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğüne göndererek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.