İstanbul'da Eyüp, Sultanbeyli, Sarıyer ve Zeytinburnu adayları Ordulu

TAKİP ET

İstanbul'un 4 ilçesine Ordulu isimler aday oldu. AK Parti Eyüp ve Sultanbeyli'de, CHP Sarıyer ve Zeytinburnu'nda Ordulu isimleri aday yaptı.

Resmi kayıtlara göre İstanbul'da 500 binin üzerinde Ordulu yaşıyor. Ordu'da İstanbul'da eb fazla nüfusa sahip 3. il konumunda.


Partilerde yerel seçimde Ordulu isimleri aday göstermeye devam ediyor.
AK Parti Eyüp Sultan için Deniz Köken ve Sultanbeyli Belediyesi için Ali Tombaş'ı aday göstermişti. CHP'de İstanbyul'da iki Ordulu aday çıkarttı.


Zeytinburnu ve Sarıyer'e Ordulu adaylar gösterildi. Sarıyer adayı Oktay Aksu Ulubeyli, Zeytinburnu adayı Onur Soytürk Ordu Perşembeli.

 Oktay Aksu Kimdir?

Ordu'da 1966 yılında doğan Mustafa Oktay Aksu, İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun olmuştur. İstanbul Veteriner Hekimler Odası'nda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Ordu Ulubeyliler Derneği'nde Başkanlık ve Ordu Dernekler Federasyonu'nda Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. İlçe Meclis Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkan Vekilliği gibi çeşitli görevlerde bulunan Aksu, 27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olan Aksu, Sarıyer'de on sekiz yıldır yaşamaktadır. 12 Şubat 2024 tarihinde CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmıştır.


Onur Soytürk kimidir?
Ordu Perşembelidir.Onur Soytürk, 2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi (İMP) bünyesinde 2005'te çalışan Soytürk, İstanbul'un çevre düzeni planlarının hazırlanması sürecinde yer aldı. Netcad firmasında 2006-2009 yıllarında GIS uzmanı, 2009-2011 yıllarında da Gaziosmanpaşa Belediyesinde şehir plancısı olarak görev yapan Soytürk, 2011-2012 yıllarında Amplio şirketinde Gayrimenkul Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Soytürk, 2012 yılından bu yana Kentsel Yenileme Merkezi şirketinin Yönetim Kurul Üyesi ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi.

Onur Soytürk ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere pek çok il ve ilçenin kentsel dönüşüm projelerinde çalıştı.