Karadeniz'de Dağı Kızağı ilk Ordu'da yapılıyor

TAKİP ET

Ordu'nun seyir terası ve aynı zamanda turizm cazibe merkezi olan Boztepe'ye Dağ Kızağı (Alpine Coaster) projesi yapılıyor.  Teleferik üst istasyonunun hemen yanında 20 dönümlük alan üzerine 100 milyon liralık yatırımla yapılacak dağ kızağı istasyonu projesinin teleferikten sonra Boztepe'ye yeni bir canlılık getirmesi hedefleniyor. 

Ordu’nun seyir terası Boztepe’de Alpine Coaster yani Dağ Kızağı için altyapı çalışmaları başlatıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından ihaleye açılan turistik proje, içinde prodüksiyon firması da bulunan 3 iştirakli bir gruba verildi. 


Dünya genelinde benzerleri Almanya, Fransa, Litvanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), Türkiye genelinde ise Ankara'da Göksu Parkı, Gaziantep'te Şahinbey Parkı ve Antalya'da Park Orman'da bulunan Dağ Kızağı (Alpine Coaster) eğlence parklarının en gelişmişi Ordu'da yapılacak. 


Dünya genelinde en sevilen turistik eğlence parklarından birisi olan ve raylı sistem üzerinde hareket eden vagon  Alpine Coaster yani Dağ Kızağı için altyapı çalışmaları projeyi alan 3 iştirakli firma çalışmalara başladı. Boztepe Teleferik istasyonunun hemen yanında bulunan 20 dönümlük alan üzerinde yapımına başlanılan eğlence parkının nisan ayında bitirilerek hizmete açılması hedefleniyor. 


Boztepe’ye yapılacak turistik projede, Dağ Kızağı'nın yanı sıra kafe ve restoran da yer alacağı öğrenildi.


“DAĞ KIZAĞI KARADENİZ’DE İLK VE TEK ORDU’DA OLACAK”
Konuyla ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M.Hilmi Güler, ‘Dağ Kızağı’nın Karadeniz’de tek Ordu’da olacağını kaydetti. 
Ordu’yu turizm alanında zirveye taşıma hedefi içinde olduklarını aktaran Başkan Dr. M. Hilmi Güler, Boztepe’de dağ kızağı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Karadeniz’de ilk ve tek olacak olan tesisin Ordu’ya ekonomik olarak önemli katkıları olacağının altını çizen Başkan Hilmi Güler, “Karadeniz’de ilk ve tek olan Dağ Kızağını Ordu’muzda Boztepe’de hayata geçiriyoruz. Boztepe’mizin hakkını veriyoruz. Burada 800 metre ray uzunluğu var. 20 yıllık kiralama yöntemiyle yaptık. Burada 30 kişi çalışacak. Toplam 100 milyon liralık bir yatırım. Bunu yapan kişi karşılıyor. Bununla beraber Ordu’nun gelirleri artacak. Böylece dağın da tepenin de hakkını veriyoruz. Montaj çalışmaları başladık. Çok güzel bir eser oluyor. Piyasa şartlarına bağlı olarak bunu ilçelerimizde de uygulayabiliriz” dedi.