KKTC Turizm Bakanı Ataoğlu'ndan Ordu Gazete'ye özel açıklama

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Ordu ile gönül bağları olduklarını söyledi. Bakan Ataoğlu, 'Ordu Giresun Havalimanı'ndan yavru vatana sefer koyulması bizim de isteğimizdir' dedi

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu Ordu Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Ordu’nun kendilerine ayrı bir yeri olduğu belirten Bakan Ataoğlu, daha önce gerçekleşen Ordu Giresun-Ercan uçuşlarının yeniden başlaması için iki tarafın çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Bakan olduktan sonra Türkiye’de ilk etkinliği Ordu’da yaptıklarını hatırlatan Bakan Fikri Ataoğlu, “Bakanlık görevine geldikten sonra 2016 yılında Ordu’da Kıbrıs Tanıtım Günleri düzenledik. Ordulular bize çok iyi bir misafirlik gösterdi. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.Ordu'daki tüm dostlarımıza sizin aracılığınzla selamlarımı iletiyorum Pegasus Hava Yolları Ordu Giresun Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na uçuşlara başladı. Bu uçuşlar 1.5 yıl devam etti. Yeniden uçuşların başlaması iki tarafa için de avantaj olacaktır. 

Ordu ile bir bağımız var. Ordulular Kıbrıs’ta Ordu Günleri düzenleyebilir tanıtım yapabilir.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkı Karadeniz’i görmek istiyor. Burada sıcak bir iklim var. Karadeniz’de serin bir iklim var. İlişkiler geliştirilebilir” şeklinde konuştu.