Kültür Yolu Festivalinin Yolu Ordu'dan geçmiyor!

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali bu yıl 16 ilde gerçekleşecek. Önümüzdeki yıl festival düzenlenecek illerin sayısı artırılması düşünülürken Ordu'nun yer almadığı ileri sürülüyor.

Kültür Yol Festivali 16 ilde 8 ay boyunca devam ediyor. Karadeniz Bölgesi’nden Samsun ve Trabzon var. Türkiye’de toplam 16 ilde gerçekleşiyor.


Adana, Şanlıurfa, Bursa, Samsun, Trabzon, Van, Nevşehir, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya Kültür Yolu Festivaline ev sahipliği yapıyor. Nisan ayında Adana’da başlayan Kültür Yolu Festivali Kasım ayında Antalya’da son bulacak.


Geçen yıl 11 ilde yapılan Kültür Yolu Festivali 2024 yılında 16 ilde gerçekleşiyor. İl sayısının önümüzdeki yıl artması bekleniliyor.


Ordu yok!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri için Ordu’nun düşünülmediği ileri sürüldü. Bakanlığın Ordu’da Kültür Yolu Festivaline sıcak bakmadığı konuşuluyor.


Ordulu siyasilerden ses yok
Kültür Yolu Festival kapsamına Ordu’nun da dahil edilmesi isteniliyor. Özellikle Eski Milli Eğitim Bakanı Ordu Milletvekili Mahmut Özer’e bu konuda görev düşüyor. Mahmut Özer’in bu konuda bir açıklamasının bulunmaması da dikkat çekiyor.


Kültür Yolu Festivali
Kültür Yolu Festivali kapsamında illerde bir hafta süreyle ücretsiz  konserler veriliyor, kültürel etkinlikler gerçekleşiyor.