Milli Eğitim Bakanlığı seçim öncesi Ordu'ya verdiği yatırımları geri aldı!

TAKİP ET

AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’in bakanlığı döneminde yatırım programına aldırdığı Ordu’nun zaruri okul, spor salonu ve öğretmenevi yatırımların tamamı yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başka illere kaydırıldı.
Ordu Hayat Gazetesi'nde yer alan haber şöyle;
Ordu’da önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından programa aldırılan 4 spor salonu, 4 öğretmenevi ve iki özel eğitim okulunun ütüne yeni bakandan yeni yatırımlar beklerken, mevcutlar da elden gitti. 

Hayati Yatırımlar
Ordu’da yıllardır ihtiyaç duyulan yatırımların büyük bölümü önceki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından programa aldırıldı. Bunlar; Gürgentepe, Perşembe, Kabadüz ve Kumru ilçelerine yapılacak olan toplam 170 yataklı 4 öğretmenevi, Akkuş, Kumru, Gürgentepe ve Aybastı ilçelerine yapılacak 4 spor salonu, 12 derslikli Karşıyaka Özel Eğitim Okulu ile yine Altınordu’da yapılacak 12 derslikli Özel Eğitim Okulu idi.
Deprem Bölgesine Kaydırıldı
AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’in bakanlığı döneminde programa aldırdığı bu hayati yatırımlar eğitim camiasında büyük sevinçle karşılanırken, bakan değişikliğinin ardından hevesler kursakta kaldı.

Kolaya Kaçtılar
Deprem bölgesine tüm bakanlıklar kurumlarına bağlı eksikliklerinin giderilmesi izin ek program ve ek kaynak yaratırken, Milli Eğitim bakanlığı ise işin kolayına kaçarak başka illerdeki mevcut yatırımları ve ödeneklerini deprem bölgesine kaydırdı. 
Öğretmenevleri Kahramanmaraş’a
Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Ordu’nun; Gürgentepe ilçesine yaptırılacak olan 50, Kumru, Kabadüz ve Perşembe ilçelerine yaptırılacak 40’ar yataklı toplam 170 yataklı 4 öğretmenevinin iptal edilip, yer değişikliği ile yine toplam 170 yatak kapasitesi olarak Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine yapılmasına karar verdi.

Spor Salonları Da Gitti
Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bununla da kalmadı. Ordu’nun Akkuş, Kumru, Gürgentepe ve Aybastı ilçelerine yapılacak spor salonlarını da programdan çıkarttı.

Akkuş’a yapılacak spor salonu Şanlıurfa’nın Haliliye, Kumru’ya yapılacak spor salonu Malatya’nın Pütürge, Gürgentepe’ye yapılacak spor salonu Gaziantep Nurdağı, Aybastı’ya yapılacak spor salonunun da Gaziantep İslahiye ilçesine kaydırılarak, aynı ödenekle buralara yapılmasına karar verdi.
Özel Öğrencilere De Darbe!
Ordu’daki eğitimi alt üst eden “yer değişikliği” bununla da kalmadı. İlimizde sayısı hızla artan ve derslik sıkıntısı nedeniyle eğitim göremeyen özel öğrenciler ve aileleri için umut olan; 12 derslikli Karşıyaka Mahallesi Özel Eğitim Okulu ile yine 12 derslikli Altınordu Özel Eğitim Okulu da iptal edildi. Karşıyaka’ya yapılacak okulun Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine, diğer özel eğitim okulunun da Adıyaman’ın Kahta ilçesine yapılmasına karar verilerek, ödenekleri de buralara kaydırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sanki önceki mevkidaşı AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer’den intikam alırcasına yaptığı kaydırmalar bununla da bitmedi.

İntikam Alır Gibi!
Başka bakanlıklar mevcut yatırımları koruyarak deprem bölgesi için yeni kaynaklar yaratırken, Ordu’da eğitim ve öğretim için acil ve hayati bu yatırımların ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayıyla iptal edilip, yer değişikliği ile deprem bölgesindeki illere kaydırılması büyük tepki yarattı.
Milletvekilleri Nerede
Ordu’da şok etkisi yaratan bu yer değişikliğine karşı Cumhur ittifakı milletvekillerinin sessiz kalmasını eleştiren vatandaşlar ve eğitimciler, derhal harekete geçerek, bu kolaycılığı önlemelerini ve Ordu’nun hakkı olan programdaki yatırımların devamını sağlamalarını istediler.