OBB'de İtfaiye Daire Başkanı görevden alındı! Yeni Başkan Umut Alan kimdir?

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde İtfaiye Daire Başkanı değişti. Yeni Başkan Umut Alan oldu.

Ordu Büyükşehir'de değişim sürüyor. İtfaiye Daire Başkanı da değişti. Yusuf Çınkıl görevden alındı.Çınkıl'ın yerine Umut Alan getirildi.
Umut Alan kimdir?
23 Aralık 1982 tarihinde Ordu'nun Gölköy ilçesinde doğdu. Ortaokul ve Lise eğitimini; Gölköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Eğitim durumu ile ilgili olarak;

-Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
-Yüksek lisans (Master); Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Mahalli İdareler ve Şehircilik Bölümü
-Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği
-Atatürk Üniversitesi Adalet
-Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım
-Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
-Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi
-Anadolu Üniversitesi Sağlık Yönetimi
-İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmetler
Bölümlerinde eğitim almış ve tamamlamıştır.

Mesleki gelişimi ile ilgili olarak;
Kamu yönetimi ve yerel yönetimler doğrultusunda; stratejik yönetim, proje hazırlama, insan kaynakları yönetimi, mali disiplin, ihale ve satın alma işlemleri, kalite yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi, iklim değişikliği, sıfır atık ve geri dönüşüm, entegre yönetim sistemi, iç tetkikçi, yöneticilik ve liderlik teknikleri ve benzeri konulara ilişkin eğitim, seminer ve konferanslara katıldı. Yerel yönetimler alanında ulusal düzeyde mahalli idarelerin gelişimi ve yönetimiyle alakalı gerçekleştirilen çeşitli çalışmalarda görev aldı.

İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği ile ilgili; itfaiyecilik mevzuatı, bilirkişilik, tehlikeli kimyasal maddeler, Olay yeri inceleme, yapı-tesis ve işletmelerde yangın güvenliği, afet ve risk yönetimi, amatör denizcilik eğitimi ve benzeri konulara ilişkin ulusal ve uluslararası birçok eğitim ve seminerlere katıldı. İyi seviyede Arapça ve Osmanlıca, orta seviyede İngilizce bilmektedir.

İş tecrübeleriyle ilgili olarak;
2007 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü'nde denetim personeli olarak memuriyet hayatına başladı. 2008 yılı itibariyle ilgili daire başkanlığında sırasıyla itfaiye eğitim amiri, eğitim ve denetim birimleri sorumlusu ve destek hizmetleri birimi sorumlusu olarak görev yaptı. 

2014 yılı Nisan ayı ile 2019 yılı Temmuz ayı  arası Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı Afkom Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğü görevini ifa etti. 2019 yılı Temmuz ayı itibariyle Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı Terminaller ve Toptancı Halleri Şube Müdürlüğü görevini gerçekleştirdi. 

2019 - 2024 yılları arası İlçe Hizmetleri ve Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü görevini yürüttü. Halen İtfaiye Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.Evli ve iki çocuk babasıdır.