Oksijen Tiyatro "Kuvayi Milliye Kadınları "oyunuyla prömiyer yaptı

TAKİP ET

Oksijen Tiyatro 2023-2024 sanat sezonuna hazırladığı KUVAYİ MİLLİYE KADINLARI oyunu ile perde dedi.  Salonu dolduran nezih bir seyircinin huzurunda sahne alan ekip seyircinin büyük beğenisini toplayarak, bol alkış, tebrik aldı. 

Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen hazırlanan “Kuvayi Milliye Kadınları” oyununu soluksuz seyreden ve çoğu zaman duygusallığa kapılan seyirciler gözyaşlarını tutamadı. Ayakta alkışlanan oyun ekibi ile 100. Yıl marşını birlikte okuyarak coşkulu anlar yaşandı.

 
Nezihe ARAZ tarafından yazılan KUVAYİ MİLLİYE KADINLARI oyununu Oksijen Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni R.Nurgül ÇOLUK tarafından yönetildi.  Oyun bize kurtuluş savaşı döneminde o müthiş mücadelenin içinde, cephe gerisinde çalışmış sekiz kadın kahramanı anlatmaktadır. Yazabilmek için mücadele veren Gökçe karakterinin bakış açısından açılan oyun;  Halide Edip Adıvar’dan Kara Fatma’ya, Kağnıcı Durdane’den Bebeğini dağlarda kaybeden Gülnar’a, İstanbul’dan Anadolu’ya uzanan bir yolculukta Saime’ye, eşkıyaya yenik düşmeyen Turna’dan oğlunun yolunu hasretle bekleyen Molla Zübeyde’ye uzanan müthiş bir KURTULUŞ hikâyesi OKSİJEN TİYATRO tarafından sahneye taşınıyor. 


KUVAYİ MİLLİYE KADINLARI kadrosu; 


YÖNETMEN: R.NURGÜL ÇOLUK
OYUNCULAR :  GÜLPERİ TAŞTEMEL – GÜLBAHAR KARAMAN GÜLLE – HÜLYA ALAN – EMİNE KAYMAK – SELVİ BAHAROĞLU- SEVİNÇ EROL –ÖZGÜN ÖKE ÖZMEN – FAHRİYE GÜMÜŞKAYA 


TEKNİK EKİP :
 Işık-Dekor: Kasım Uysal – Müzik –Efekt: Can Mungan – Slayt: Mehmetcan Arslan – Süflöz: Şükran Şensoy – Sahne Amiri Gülperi Taştemel – Kostüm: Kollektif çalışma Halkla ilişkiler: Melda Öz 

Seyircilerden gelen yorumlara kulak kabartalım ; “100. yılımıza ancak böyle bir oyun yakışırdı. Bu dönem ki oyun seçiminiz ve hassasiyetiniz harika emeklerinize sağlık”  “ Kurtuluş savaşının o dönemlerine bizi götürdünüz ve o duyguları yaşattınız. “ “ Oksijen Tiyatro’nun 15.yılının olgunluğunda bir oyun olmuş tebrik ederiz” “ Müthiş performanslar ağlamadığım an olmadı” “ Yine Oksijen Tiyatro güzel bir oyuna imzasını atmış” “Ben Selanik göçmen torunuyum o Zübeyde hanımın sahnesinde Selanik gitti elden deyince çok ağladım. O kadar duygusal bir andı ki benim için”  


“Oksijen Tiyatro’nun 100.yıl nedeniyle oynadığı Kuvayi Milliye Kadınları oyunu seyirciden tam not aldı. Duygu dolu anlar yaşandı. Kadınlara hayat veren başarılı oyuncuları ve 15 yıl Oksijen Tiyatro’yu ayakta tutan başarılı yönetmen Nurgül Çoluk’u yürekten kutluyoruz.” 
Aralık programında her Perşembe Saat:20.00’da OKSM(Plaj Mevki) ‘de oyun sergilenmeye devam edecek.