Ordu 3. Aile Mahkemesi kuruluyor, Ordu'ya 5 yeni mahkeme geliyor

TAKİP ET

Ordu'da 5 yeni mahkeme daha kuruluyor. Aile Mahkemesi sayısı 3'e yükseliyor.

Adalet Bakanlığı illerde yeni açılacak mahkemeleri duyurdu. Karara göre Ordu'da 5 mahkeme daha açılacak. Ordu'da 3. Aile Mahkemesi, Ordu 3. Sulh Hukuk Mahkemesi ile Ordu 7.8. ve 9. Asliye Ceza Mahkemesi kurulacak.


Ordu Barosu, Ordu'da 5 yeni mahkeme açılacak olmasını memnuniyetler karşıladıklarını duyurdu. Ordu Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle;

“Adalet Bakanlığı'nın kararı ile İlimizde yeni mahkemelerin kurulduğunu memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Başkanlığımızca da bir çok kez Adalet Bakanlığına yaptığımız müracaatların dikkate alınarak, ilimizde yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması yönünde bir hak arayışı içinde olan meslektaşlarımızın mesleki işlerinin kolaylaşması ve bu anlamda ilimiz adliyelerinde artan iş yükü nedeniyle vatandaşlarımızın adalete erişimlerinde yaşadıkları sorunların giderilmesi ve adalet hizmetlerine makul sürede ulaşabilmeleri adına, mahkeme sayılarının artırılması taleplerimizin olumlu neticeye kavuşmasını memnuniyetle karşılıyor, yeni mahkemelerin vatandaşlarımıza, meslektaşlarımıza ve yargı teşkilatına hayırlı olmasını diliyoruz.”