Ordu'da 2 İlçede 1 Temmuz Kutlamaları Sağanak Yağmur Nedeniyle Ertelendi

TAKİP ET

Ordu'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları sağanak yağış nedeniyle ertelendi.

Ordu'da denizciliğin kalbi olarak bilinen Fatsa ve Perşembe'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanacaktı. Programlar hazırlanmıştı. Renkli görüntülere sahne olacak kutlamalara sağanak yağışlar engel oldu.


Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, kutlamaların  ertelendiğini duyurdu. Başkan Albayrak, "Etkinlik tarihi ile ilgili ilerleyen günlerde bilgilendirme yapılacaktır.
Kıymetli vatandaşlarımız, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerimiz hava muhalefeti sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.Etkinlik tarihi ile ilgili bilgilendirmeyi ilerleyen günlerde duyuracağız." dedi.

Fatsa'da da iptal oldu
Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy'de kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları da ileri tarihe ertelendi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Değerli hemşehrilerimiz, yarın gerçekleştirmeyi planladığımız Geleneksel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri hava muhalefeti sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir." açıklamasını yaptı.


1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milletimiz denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiş ve bu tarih “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlamaya başlamıştır.