Ordu'da 40 yıldır soy ismi T ile başlayan adaylar başkan seçiliyor

TAKİP ET

Ordu Belediyesi devamında  Altınordu Belediyesi'nde son seçilen 5 belediye başkanının soy isimlerinin T harfi ile başlaması şehir efsanesine dönüştü.

Ordu Belediyesi kapandı sonra Altınordu Belediyesi kuruldu. Bu iki belediyede son 40 yılda 5 belediye başkanı seçildi. Seçimle işbaşına gelen 5 belediye başkanının ortak bir özelliği var. Başkanların soy isimlerinin T ile başlaması. Peki, önümüzdeki yerel seçimlerde soy ismi T ile başlayan bir aday mı başkan seçilecek.


Ordu Belediyesi'nde soy isimle T harfi geleneği Kazım Türkmen ile başladı.Türkmen 3 dönem Ordu Belediye Başkanı seçildi. 1977 yılında CHP'den 1984 ve 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den seçilmeyi başardı.


Kazım Türkmen'in karşısına 1994 yılı seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Fikret Türkyılmaz çıktı.Soy isimleri T ile başlayan Türkmen ve Türkyılmaz'ın yarışında Fikret Türkyılmaz başkanlık koltuğuna oturdu. Fikret Türkyılmaz iki dönem başkanlık yaptı.
2004 seçimlerinde Ordu Belediye Başkanlığı için soy ismi T ile başlayan 3 aday yarıştı. MHP'nin adayı Fikret Türkyılmaz, DSP'nin adayı Seyit Torun ve AK Parti'nin adayı Süleyman Tomakin. 3 T'nin çarpışmasında kazanan Seyit Torun oldu. Torun iki dönem başkanlık yaptı.
2014 yılında Ordu Belediyesi kapandı. Altınordu Belediyesi kuruldu.


İlk yapılan sçeimde yine T şansı yaşandı. AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş 2014 yılından Altınordu Belediye Başkanı seçildi.Diğer adayların soy isimleri Öztürk ve Şahin idi. Seçimi soy ismi T ile başlayan aday kazanmasını bildi. Tekintaş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçince yerine soy ismi T ile başlayan  Celal Tezcan'ı bırakması da bir tesadüf müydü? 


T'nin başarısı 2019 seçimlerinde de kendini gösterdi. AK Parti'nin adayı Aşkın Tören, T harfinin şansından mı bilinmez Birol Yılmaz'a karşı seçimin galibi geldi.
YİNE T ADAY
31 Mart'ta yapılacak yerel sçeimlerinde Altınordu Belediyesi seçimlerinde yine T gündeme geldi. CHP'nin adayı Ulaş Tepe. Soy ismi şanslı harf T ile başlıyor. AK Parti mevcut başkan Aşkın Tören'i aday gösterirse seçimde soy isimleri T ile başlayan iki aday yarışacak.


AK Parti Aşkın Töreni'in yerine başka aday çıkartırsa ilk olarak soy isminin T başlamasına dikkat edecek gibi. Yoksa soy ismi T ile başlamayan aday Altınordu'da seçimi kazanamıyor. 
Ordu Belediyesi devamında ALtınordu Belediyesi seçimlerinde 40 yıldır soy ismi T ile başlayan adayların kazanması bir tesadüf mü bilinmiyor.

31 Mart seçimlerinde T harfinin şansı son mu bulacak yoksa devam mı edecek hepbirlikte göreceğiz.