Ordu'da 7 katlı otel için yıkım kararı çıktı!

TAKİP ET

Ordu'da kaçak yapıldığı ileri sürülen  7 katlı otel ve yanındaki 2 bina için yıkım kararı verildi. Bina hurda karşılığı  ihale ile yıktırılacak.

Ordu'da ormanının arazisine kaçk yapıldığı mahkeme tarafından tespit edilen 7 katlı otel için yıkım kararı verildi.

Ordu'nun Ulubey İlçesi Refahiye Mahallesi'nde şadırvan ve mescit yapımıyla başlayan inşaat 7 katlı otel binasıyla  son bulmuştu.
Ulubey Gürgentepe kara yolu kenarında Orman Müdürlüğüne ait alanda yapıldığı iddia edilen 1'i 7 katlı otel 3 ayrı bina daha sonra mahkemelik oldu. 
Binaların Orman Müdürlüğü arazisine  izinsiz yapıldığı ileri sürüldü.
Ulubey Belediyesi, Karayolları 7. Bölge müdürlüğü ve Orman işletme müdürlüğü tarafından  mahkemeye dava açıldı. Mahkeme, H.Yılmaz tarafından yapılan binaların Orman İşletme Müdürlüğüne devrine karar verdi. Ayrıca, mahkeme masrafları ve avukalık vekalet ücretlerinin binayı yapan H. Yılmaz'ın üzerine bırakılması kararı alındı.

3 BİNA HURDA KARŞILIĞI YIKILIYOR

Ordu Orman İşletme Müdürlüğü, mahkeme kararı ile kendisine geçen Ulubey Refahiye Mahallesi'nde bulunan ve kaçak yapıldığı tespit edilen 3 binayı hurda karşılığı yıktıracak. Hurda karşılığı yıkım işinin bedeli 1 milyon 477 bin 240 TL olarak belirlendi. İhale Ordu Orman İşletme Müüdrlüğünün Eskipazar Yerleşkesinde 12 Ocak tarşihinde gerçekleşecek.