Ordu'da aday gösterilmeyen belediye başkanı AK Parti'den istifa etti

TAKİP ET

Ordu'da AK Parti'den aday gösterilmeyen belediye başkanı partisinden istifa edip BBP'nin belediye başkan adayı oldu.

Ordu’da siyasetin ateş bu kadar yüksek olmamıştı. AK Parti’nin aday göstermediği başkan partisiyle yollarını ayırdırdı.Bahri Söğüt 2014-2019 yılları arasında İkizce Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

2019 yılında Cumhur İttifakı İkizce’yi MHP’ye bıraktı.
Bahri Söğüt 2024 belediye başkanlığı seçimleri için AK Parti’ye başvurdu. AK Parti İkizce’de yine aday göstermedi. AK Partili eski başkan Bahri Söğüt partisinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’nden İkizce Belediye Başkan adayı oldu.


Ankara’da Genel Başkan Mustafa Destici ile görüşüp el sıkışan Bahri Söğüt “Kıymetli İkizceli hemşehrilerim; Doğduğum, büyüdüğüm, hizmet etmekten onur duyduğum, güzel insanlarıyla güzel anılar biriktirdiğimiz , bir süre hizmet etme şansı bulduğum güzel ilçemize Cumhur ittifakı içinde bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Dr. Mustafa Destici beyefendinin tensipleri ile İkizce Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterildim. Sizlerin destekleri ve dualari ile tekrardan kaldığımız yerden hizmetlere devam etmek için yola çıkıyoruz.” Dedi.


İKİZCE’DE AK PARTİLİLER HANGİ ADAYI DESTEKLEYECEK
İkizce’de Cumhur İttifakı’nın iki partisi MHP ve BBP’nin belediye başkan adayı bulunuyor. Adayı bulunmayan AK Partililer, Cumhur İttifakı’nın hangi adayına destek verecek tartışması geldi.
AK Parti İkizce İlçe Başkanı Sıtkı Siyambaş, destekleyecekleri adayı açıkladı. Başkan Siyambaş, “Ak Partinin Belediye Başkan adayı Cumhurittifakı adayı Osman Kaygıdır.Önceki dönem Belediye Başkanımız olan Bahri Söğüt Büyük Birlik Partisi Belediye Başkanı adayı olduğunu teşkilatımıza gelerek beyanda bulunmuştur. Partimizle ilişiği kesilmiştir. Yolu açık olsun.” Açıklamasını yaptı.