Ordu'da bir bardak içmek için kilometrelerce yol gidiyorlar. O çayın sırrı ne?

TAKİP ET

"Çay Rize'de yetişir Uzun Saçlı 'da içilir" Ordu'da Uzun Saçlı Nusret'in çayını içmek için kilometrelerce yol gidiyorlar. Nusret, çayın sırrını bakın nasıl açıklıyor.

Ordu sahil Yolu'nda Medreseönü'nde 3. kuşak Çaycı Nusret, uzun saçları kadar çaylarıyla da ünlü. Ulusal medyaya sık sık haber konusu olan Uzun Saçlı Nusret Doğan, kestirmediği saçları ve özel olarak demlediği çayları ile vazgeçilmez bir isim oldu.


Uzun Saçlı Nusret'in son müşterisi Milli Eğitim Eski Bakanı Ordu Milletvekili Mahmut Özer'di.
Uzun saçlı Nusret Doğan 75 yaşında. 1968 yılından beri saçlarını kestirmiyor. dedesi, babası şimdi de kendisi çayçılık yapıyor. Çayı Rize'den özel geliyor. Çayın suyunu dağalardan kaynaklardan alıyor. Bakır demlikte fındık kabuğu ateşinde çay demliyor. Bardakları kül ile yıkıyor.


Nusret Doğan namıdiğer Uzun Saçlı'da çay içmek için kilometrelerde yoldan gelenler var. Hemen çay içmek mümkün değil. Çaylar bardak işi değil, demlikle satılıyor. Sipariş veriyorsunuz yarım saat sonra çayınız demlenmiş geliyor.


Türkiye'nin dört bir köşesinden özel müşterisi var. Nusret'in çayının tadına bakan son kişi Milli Eğitim eski Bakanı Ordu Milletvekili Mahmut Özer oldu. Mahmut Özer, beraberindekilerle birlikte bir demlik çay içti.

Sosyal Medya hesabından paylaşım yapan Özer," Çayın en güzel demlendiği yerde, Ordu’muzun nadide bir köşesinde, Uzun Saçlının Yerindeyiz." dedi.

Uzun Saçlı Nusret'in sadece işyeri deniz manzaralı değil. Tuvaletinin girişinde de " Deniz Manzaralı Tuvalet" yazısı dikkat çekiyor.