Ordu'da doğaseverler kar altında 5 km yürüdü

TAKİP ET

Ordulu doğaseverler hafta sonu kar altında 5 km yürüdü. Yürüyüş kar ve tipi nedeniyle oldukça zor geçti. Yürüyüşe 40 doğasever katıldı.

Ordu Dağcılık ve İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler kar yağışı altında unutamayacakları bir gün yaşadı.

ODAK’ın Aralık ayı etkinliği Kabadüz Çambaşı Yayalası’nda gerçekleşti. Yürüyüş  1677 rakımda yapıldı. 5 kilometrelik mesafede yürümek o kadar kolay olmadı. Kar yağışı ve tipi doğaseverleri yürüyüş yapmaktan vazgeçiremedi. 

Kar ve soğuk havaya hazırlıklı olan 40 doğasever yürüryüşü eğlenceye çevirdi. Kar ve tipi nedeniyle yürüyüş sırasında mola vermek mümkün olmadı. Katılımcılar 5 kilometre boyunca sürekli yürüdü.


Kar üzerinde yakılan ateşle ısınan doğaseverlerin yürüyüşünde renkli görüntüler yaşandı.


Zor şartlarda yürüyüş tamamlandı. Günün sonunda iki doğasever kar üzerinde güreş tuttu. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen doğaseverler bol bol fotoğraf çekti.


Ordu Dağcılık ve İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Seferoğlu, kulüp olarak her ay ayrı bir ilçede etkinlik düzenlediklerini söyledi. 

Çambaşı Yaylası’ndaki etkinliğin kar altında yapılmasının yürüyüşü güzelleştirmenin yanında zorlaştırdığını belirten Seferoğlu,” Bu zor şartlara rağmen tüm katılımcılarımız belirlenen rotayı başarı ile geçmişlerdir” dedi.


Seferoğlu, kendilerine gösterdikleri ilgi nedeniyle Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve Çambaşı Çaycısı Serdar Şimşek’e teşekkür ettiklerini de bildirdi.


2023 yılının son etkinliğini gerçekleştiren Ordu Dağcılık ve İhtisas Kulübü, yeni yılın ilk etkinliğini Ocak ayı içerisinde yapacak. Çambaşı Yaylası'ndaki yürüyüşe 40 doğasever katıldı.