Ordu'da düğünlerde 'Gecelik' geleneği; Damat horozu verdi bavulu aldı

TAKİP ET

Ordu'da düğünlerin olmazsa olmazı Gecelik götürme adeti (Damada bavul)  her zaman  renkli görüntülere sahne olur. Günümüzde salon düğünlerinin çokluğu yüzünden bir çok yerde yapılmayan Gecelik götürme adetini bu yüzden yeni nesil çok fazla bilmeyebilir. 
Düğünlerde Gecelik götürme adeti kız evinden damat evine gelin ailesi tarafından alınan giysilerin götürülmesi demektir. 
Damat evine giden grup önce normal yemeklerini yedikten sonra kendileri için özel hazırlanmış sofra talep ederler. Tabi bunun başında kızarmış köy horozu gelir. Kız tarafı tarafından köy tavuğunun yanında o an yerine getirilmesi güç olan ilginç talepler de olabiliyor. Mesela damada ırmaktan canlı balık tutturma isteği gibi. (canlı örneği yaşanmıştır) Bu istekler yerine gelmeden kız tarafından gelen bavul damada verilmez. Kız tarafının talepleri karşılandıktan sonra damada bavulu belli bir bahşiş karşılığında teslim edilir. Tüm bu yaşananlar düğünden güzel bir anı olarak hatıralarda yer alır. Fotoğraflar Fatsa Meşebükü mahallesinde Ayşenur&İsa Kadıoğlu çiftinin düğününde çekilmistir.