Ordu'da efsanesi bulunan Çoban Bağırtan Suyuna Anıt Çeşme yapıldı

TAKİP ET

Ordu'da efsanelere konu olan suya anıt çeşme yapıldı. Çambaşı Yaylası'nda efsanesiyle ünlü Çoban Bağırtan Suyuna İş İnsan Atilla Aydoğdu tarafından anıt çeşme yaptırıldı.

Ordu Çambaşı Yaylası’nda yıllardır efsanesi anlatılan Çoban Bağırtan Suyuna modern çeşme yaptırıldı.   

Çambaşı Yaylası’nda 2000 rakımlı Seyit Tepesinin dibinde bulunan Çoban Bağırtan Çeşmesini İş İnsanı Atilla Aydoğdu yaptırdı. Çeşme yeni modern haliyle beğeni topladı. Çoban Bağırtan Çeşmesi’nin suyu yazın soğuk kışın sıcak akıyor.

Çoban Bağırtan Suyunun hikayesi ise yıllardır anlatılıyor.

Hikaye şöyle;

Bir yaz günü, sürüsünü Seyit Tepesi eteklerinde otlatan bir çoban ,hastalanan koyunlarından birini keser,etini kavurur.Kaynağın başında,bir yandan yağlı koyun etini yer,öte yandan da kaynağın soğuk suyundan içer.Fakat ,yağlı kavurma soğuk soğuk kaynak suyu ile birlikte yenilip içilince çobanın boğazında bir tıkanma meydana gelir ne yapsa nafile ,çobanın nefesi kesilir.Böğürmeğe çalışan çoban ,bir ara can havliyle bağırır ve olduğu yere yığılarak can verir. Çobanın acı feryadını uzaklardan duyanlar,kaynağın yanına geldiklerinde çobanın cesediyle karşılaşırlar.Zavallı çobanın ağzında donmuş et parçalarını görünce ,boğularak can verdiğini anlarlar.O günden sonra bu suya.” Çoban Bağırtan Suyu” adı verilir.