Ordu'da fakülte binasını yarım bıraktı İstanbul'da belediye başkan adayı oldu

TAKİP ET

Ordu'da Turizm Fakültesi inşaatının yapımını üstlenen ancak inşaatı yarım bırakan Gülyalılı İş insanı Velittin Küçük, İstanbul Büyükçekmece'de Ak Parti'den belediye başkanlığına aday adayı oldu.

İstanbul Gürpınar’da geçmişte  belediye başkanlığı da yapan Velittin Küçük, kendi memleketi Ordu Gülyalı’ya Turizm Fakültesi yapılması için Ordu Üniversitesi ile 2010 yılında protokol imzaladı.


Turizm Fakültesinin inşaatı protokolden 5 yıl sonra 2015 yılında başladı. Fakültenin temel atma törenine şimdiki TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.


 İnşaat temel seviyesine kadar geldi. Aradan 8 yıl geçti. İnşaat bir türlü ilerlemedi. Yarım kalan inşaat Gülyalıların tepkisine neden oldu. 


İş İnsanı Velittin Küçük, 2010 yılında Ordu Üniversitesi ile protokol yapılırken şöyle konuşmuştu:


“Eğitime önem verilmesi gerekir. Gürpınar Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemde, Rektör Bey bizi ziyaret etmişti. O gün söz vermiştik.
Bugüne kısmet oldu. Ben, Gürpınar Belediye Başkanlığım devam ederken, 15 yıl boyunca eğitimle ilgili çok ciddi mücadeleler verdim. Gürpınar’da tüm okullara bilgisayar laboratuarları, kimya laboratuarları kurarak eğitime destek verdik.
Belediye başkanlığım sona erse de birçok toplantıda, bundan sonraki hayatıma eğitime destek vererek devam edeceğimi söylemiştim. Bu benim üçüncü okulum olacak.
Bir tane Muş’ta, bir tane Korgan’ın Yazıcı Mahallesi’nde okul yaptık. Meslek Yüksekokulu Gülyalı’da olacak. Dördüncü okulumda tekrar Gürpınar’da bir ilköğretim okulu olacak. Önümüzdeki günlerde başlayıp yine eğitime teslim edeceğiz. Kim nerde ne yaparsa yapsın -benim kendi düşüncem-, bu ülkenin kurtuluşunun tek çaresinin iyi ve kaliteli eğitim olduğuna inanıyorum. Bunun için; elimizden geldiğince eğitime destek vermeye devam edeceğiz.
Bize bu konuda yardımcı olan Sayın Rektörümüze, Belediye Başkanıma, Sayın Kaymakamıma, Sayın Valime de teşekkür ediyorum. Tabii onların bize desteği olmasa, bizde bu projeyi gerçekleştirememiş olurduk.”


BÜYÜKÇEKMECE’YE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU


Belediye tecrübesi bulunan Gülpınar’da başkanlık yapan iş İnsanı Velittin Küçük, Ordu Gülyalı’daki fakülte binasını neden bitirmediği bilinmiyor.
Ordu Üniversitesi ve Gülyalılar, Velittin Küçük’in yarım kalan inşaatı bitirmesini bekliyor.
Velittin Küçük, İstanbul Büyükçemece’de AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Küçük, adaylık çalışmasını hızlı bir şekilde sürdürüyor.