Ordu'da ilçelerde kimler başkan adayı gösterilecek?

TAKİP ET

AK Parti'de Ordu'da ilçe belediye başkan adayları belli oldu mu? Son siyasi kulislerde neler konuşuluyor?

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Hilmi Güler’i açıkladı. İlçe adayları belirlenirken Büyükşehir Adayı Hilmi Güler’in referansı oldukça önemli. Güler’in kendisiyle uyumlu olmayacak hiçbir adaya kefil olmayacağı konuşuluyor.


AK Parti Ordu’da 16 ilçede aday belirleyecek. 3 ilçe Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bırakılmıştı.
MHP ikizce ’de Osman Kaygı, Çamaş’ta Mahmut Ayparçası ile yola devam kararı alırken, Gülyalı’da Medet Sipahi aday gösterildi.


AK Parti 16 ilçe belediye başkan adayının belirlenmesi için sıkı bir çalışma yapılıyor.
Ordu’da yerel seçimlerde Altınordu, Gürgentepe, Perşembe ve Gülyalı’da seçimin heyecanlı geçmesi bekleniliyor. Bu 4 ilçede AK Parti son milletvekili seçimlerinde oy kaybetti.


Kulislerde herkes aday belirliyor. AK Parti içerisinde her konuşulan adaya ayrı bir tepkinin gösterilmesi dikkat çekiliyor.
AK Parti ilçe başkan adayları için fotoğraf henüz netleşmiş değil. Banko görünen adayların bile değişebileceği ifade ediliyor. Genel kanı 3 veya 4 belediye başkanının değişeceği yönünde. 
AK Parti’de 3 kuralı uygulanırsa Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz tekrar aday gösterilmeyecek. Diğer ilçelerde aynı yerde 3 dönem belediye başkanlığı yapan başkan yok. Belde ve ilçe belediye başkanlıkları ayrı sayıldığı için Akkuş İsa Demirci, Perşembe Mustafa Sayim Tandoğan ve Kabadüz Yener Kaya bu kapsamın dışında kalıyor.


Güler çalışmasını tamamladı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde de tekrar aday gösterilen Hilmi Güler’in, ilçe belediye başkanlarıyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak genel merkeze gönderdiği öğrenildi.