Ordu'da makam aracı haciz edilen Başkan konuştu

TAKİP ET

Ordu'da AK Partili Çatalpınar Belediyesi'nde başkanın 1'i başkanın makam aracı olmak üzere  iki araca haciz konulması büyük yankı uyandırdı. Belediye Başkanı Türe, belediye borcundan dolayı değil ilçeye yapılan fabrikada istihdamın genişlemesi için aldıkları sorumluluktan dolayı bu olayın yaşandığını söyledi.

Ordu Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe’nin makam aracı olmak üzere iki belediye aracının haciz edilmesini konuşuyor.


Olayın kamuoyuna düşmesinden sonra Belediye Başkanı Ahmet Türe, sosyal medya hesabından açıklana yaptı.
Başkan Türe şunları söyledi;
 “Eğer korkaraktan yaparsan bir iş yapamazsın. Biz 2 bin metrekare alanı 4 bin metrekareye çıkardık.  Burada elimizi taşın altına koyduk. Biz araçlara binmesekte olur. Bu tekstil fabrikasında 150 kişi çalışacaktı biz 400 kişi çalışması için elimizi taşın altına koyarak risk aldık. Bu işler olur. 


Bu haciz işlemi belediye borçlarından dolayı değil ilçemize yapılan tekstil fabrikasının bir kat daha yapılması için aldığımız sorumluluktan dolayı yaşandı. Firmanın parası yani ödeneği de geldi. Sorun yok.
Belediyenin borcuyla alakalı değil fabrikanın istihdam alanı genişlesin diye aldığımız sorumluluktan kaynaklı bir haciz işlemi yaşandı. Ödenekleri geldi. Yazışmalar tamamlanınca ödeme yapılacak.


BELEDİYE BORCU DEĞİLDE NEDEN BELEDİYE ARACLARI HACİZ EDİLDİ
Başkan Ahmet Türe’nin açıklamaları yeni bir tartışmayı başlattı. Belediyenin borcu değilse, araçlar neden haciz edildi?


ÖDENEK NEREDEN GELDİ
Borç belediyenin değildi neden belediye ödüyor sorusu da gündemde. Gelen ödeneğin kaynağının ve ne amaçla geldiğinin de açıklanması isteniliyor.