Ordu'da siyasette neler oluyor? Kulislerden son dakika haberleri

TAKİP ET

Yerel seçimler için start verildi. Ordu'da adı geçen isimler henüz adaylık açıklamadı. Ordu Büyükşehir Belediyesi için Hilmi Güler'in rakibi çok olduğu söylense de 'Ben adayım ' diyen olmadı.

Ordu’da partilerin belediye başkan adayları kimler?

Bu seçim dönem farklı bir aday rüzgarı esiyor. Adı geçen isimler , adaylık açıklamasından imtina ediyor. “Ben adayım” demek yerine yukarından görev bekleyenler var. “Yukarısı ol derse ben hazırım” mesajı veriliyor.

Daha önceki seçimlerde aday adayı enflasyonu yaşanan AK Parti de bile sayı düşük kaldı.

Günlerdir kamuoyunda aday olacağı söylenen isimler henüz adaylık açıklaması yapmadı. Bu isimlerin hala işaret beklediği yorumları yapılıyor.

AK Parti’de mevcut belediye başkanları adaylık başvurusu yapmayacak.

GÖZLER BÜYÜKŞEHİRDE

Ordu Büyükşehir Belediyesi için en ciddi aday mevcut Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti’de Büyükşehir için adı geçenler kamuoyuna henüz adaylık açıklaması yapmaması dikkat çekiyor.

Başkan Güler, son dönemde , aday gibi çalışma yürütüyor.

AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının Büyükşehir belediye başkanına göre şekilleneceği kanaati yüksek.

Konuşulan 5-6 belediye başkanının değişeceği yönünde.

AK Parti’de ilçelerde en hareketli yerler Perşembe ve Mesudiye. Bu iki ilçede aday adayı sayısının 5’i geçmesi bekleniliyor.

MHP HANGİ İLÇELERDE

 Ordu’da İkizce ve Çamaş Belediyeleri MHP’de. MHP yeni ilçeler istiyor. Tüm ilçelerde seçime girilecekmiş gibi MHP’nin adayı hazırlanıyor.

MHP’nin ağır topları, Ordu’da büyük ilçelere göz dikmiş durumda. Ancak

şu ana kadar netleşen bir şey yok.

CHP VE İYİ PARTİ

CHP’de adaylığı kesin tek bir isim var. Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe. Tepe’nin adaylığı kesin ama aday olacağı ilçe kesin değil. CHP, Ulaş Tepe’yi Gülyalı’dan mı aday yapar yoksa Altınordu’ya mı çeker? Henüz belli olan bir şey yok.

CHP en çok Altınordu seçimlerine asılıyor. Altınordu’yu almak için oldukça iddialı olan CHP’de Serkan Çelik, Sami Torun, Bahadır Baş, Birol Yılmaz’ın adı geçiyor.

Seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini açıklayan İYİ Parti’de ilk aday Perşembe’ye çıktı. Hakan Çolak İYİ Parti’nin Perşembe adayı oldu.

İYİ Parti’nin özellikle Ordu Büyükşehir için sürpriz bir ismi aday gösterebileceği konuşuluyor.