Ordu'da Uluslararası Aile Hekimliği Kongresi düzenlenecek

TAKİP ET

Ordu'da 23-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 2. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi'ne 600 hekimin katılması bekleniliyor.

Ordu uluslararası önemli bir kongreye ev sahipliği yapacak. Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt Başkanlığında düzenlenecek kongre Ordu'nun turizm alanında tanıtımına da katkı sunacak.


Kongre Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, 2. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresiyle ilgili şu açıklamayı yaptı;


“Tıp kongreleri ne işe yarar?
Her yıl dünyada, farklı alanlarda binlerce tıp kongresi yapılmaktadır. Bunlardan bazıları ulusal, bazıları ise dünya kongreleri şeklinde organize edilir. 23 Mayıs’da başlayacak olan kongremiz kendi alanında bir rekora imza atmak üzere. 12 farklı ülkeden, 3 gün boyunca aynı anda 6 farklı salonda toplam 68 konuşmacı ve 124 oturum başkanının görev yaptığı kongremize 600’den fazla hekimin katılması beklenmektedir. 
Bunun gibi kongreler özelikle son yıllarda yapıldığı ülkeye ve şehire önemli turistik gelir sağlamaktadır. Bunun yanında da asıl amaç; tıp alanında ki son gelişmelerin paylaşılmasıdır. İlimize şimdiden hayırlı olsun.“