Ordu Devlet Hastanesi'nde erken müdahale edilen hasta hayata tutundu

TAKİP ET

Kalp krizi geçiren 100 kişiden 1'inde görülen kalp kası yırtılmasına zamanında müdahale hayat kurtarıyor. Ordu Devlet Hastanesi uzman ekipleri zamanında müdahale ile yaşlı kadını hayata döndürdü.

Ordu’da ismi açıklanmayan yaşlı bir kadın kalp krizi geçirdi. Yaşlı kadın çok kısa sürede Ordu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan ilk tespitte hastanın kalp krizi geçirdiği ve aynı zamanda kalp kasının yırtıldığı tespit edildi. 

Ekipler zamanla yarışa başladı. Kalp krizi geçiren 100 kişiden 1’inde görülen kalp kası yırtılması vakasında hayatta kalmanın en önemli yolu erken müdahaleden geçiyor.

Ordu Devlet Hastanesi yapılan bu başarılı operasyonu şöyle duyurdu;

 Geçirdiği kalp krizi sonrası Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisimize başvuran hastamıza, Kardiyoloji Uzmanımız Dr. Diyar Köprülü ilk müdahalesini yapmış, hızlıca kalp kasında yırtık olduğunun belirlemesi üzerine acil şartlarda, Kalp Damar Cerrahımız Doç. Dr. Mihriban Yalçın ve ekibi tarafından ameliyat yapılmış ve hasta sağlığına kavuşturulmuştur. Kalp kası yırtılması kalp krizlerinin %1’ inde ortaya çıkabilen, en ölümcül mekanik komplikasyondur. Hastaneye erken başvurmak, hızlı tanı ve acil ameliyat hastayı yaşama bağlayan tek çözümdür.
Hastamızın sağlığına kavuşmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Hastamıza sağlıklı günler dileriz.